Пошук

Комітет доступності розпочав роботу

Дата: 20.12.2023 15:05
Кількість переглядів: 100

Фото без опису

Рішенням виконавчого комітету від 13.12.2023 №348 утворено Комітет забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Корсунь-Шевченківської міської ради.

19 грудня під головуванням заступника міського голови Михайла ЛУЦЕНКА відбулося перше засідання комітету доступності. На засіданні членами комітету доступності обговорено основні заходи Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади на 2024–2030 роки, затвердженої рішенням Корсунь-Шевченківської міської ради від 13.12.2023 №63-5/УІІІ.

Під час роботи головою Корсунь-Шевченківської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» Анатолієм БЕЗУГЛИМ та головою громадської організації «Ветеранів АТО Корсунщини» Іваном Журавльовим надано ряд пропозицій щодо удосконалення роботи з обліку осіб з інвалідністю, в тому числі, дітей, забезпечення реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, організації місць для паркування автомобілів людей з інвалідністю біля торгових об’єктів тощо.

Начальник відділу архітектури, містобудування та будівництва, головний архітектор виконавчого комітету міської ради Ольга ТИЩЕНКО запропонувала до розгляду Перелік заходів та об’єктів соціального призначення, реалізацію яких планується здійснити в рамках реалізації Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади у 2024 році. Перелік, сформований за результатами поданих керівниками КНП Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня», КНП «Корсунь-Шевченківський ЦПМСД», структурних підрозділів міської ради пропозицій, після обговорення був погоджений членами комітету доступності.

На засіданні, також, затверджено План роботи комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Корсунь-Шевченківської міської ради на 2024 рік.

Інформація щодо роботи комітету доступності, моніторингу та оцінки ступеня безбар’єрності об’єктів фізичного оточення і послуг для осіб з інвалідністю, заходів Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення та стан їх виконання будуть розміщуватися на офіційному сайті Корсунь-Шевченківської міської ради в розділі «ГРОМАДЯНАМ» підрозділі «БЕЗБАР’ЄРНІСТЬ»:

https://korsun-miskrada.gov.ua/bezbarernist-08-43-05-29-09-2023/

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора