Пошук

Допомога лебедям

Дата: 09.01.2024 15:15
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Щороку, з настанням сильніших морозів, увагу населення привертають лебеді, які залишаються зимувати на водоймах. Люди турбуються про птахів і бажають їм допомогти. Проте важливо розуміти, що найважливіше при цьому - не завдати їм ще більшої шкоди.

Неодноразово співробітники місцевої пожежно-рятувальної частини отримували повідомлення про порятунок лебедів, які нібито замерзають у кризі на річці. Для надання допомоги та перевірки інформації сьогодні на місце виїхали представники пожежно-рятувальної частини та еколог міської ради. По прибуттю до місця одна і та ж сама “картина” – зграйки лебедів або спокійно відпочивають або переміщуються замерзлою поверхнею води. І допомога у такому разі їм не потрібна.

Шановні громадяни! Варто зазначити, що лебеді – це водоплавні птахи родини качкових. Вони мають щільне водонепроникне пір'я, теплий пух та запаси підшкірного жиру. Завдяки цьому вони не мерзнуть взимку і витримують будь-які низькі температури. Лише в окремих випадках лебедям потрібна наша допомога – коли птах поранений, або лежить на кризі вкритий льодяною кіркою чи бурульками. В усіх інших випадках лебеді, швидше за все, допомоги людини не потребують.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора