Пошук

Щороку 19 лютого українці відзначають День Державного Герба України.

Дата: 19.02.2024 13:14
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

Цього дня 1992 року Верховна Рада затвердила тризуб як Малий герб України, визначаючи його головним елементом великого Державного Герба. Малий Державний герб є одним із офіційних символів нашої держави нарівні з Конституцією, прапором та гімном. Його зображення розміщують на печатках органів державної влади та державного управління, грошових знаках, службових посвідченнях, бланках державних установ.

💛 Тризуб на синьому щиті – символ українців, який має тисячолітню історію, починаючи з князівського роду Рюриковичів. Ще з часів Української Народної Республіки Тризуб був затверджений Державним Гербом України, що підкреслює спадкоємність із попередніми періодами української історії та уособлює в собі український народ, його культуру та звичаї.

💙 У ХХ столітті Тризуб став символом боротьби українців за незалежність. Радянська тоталітарна система затаврувала його як «націоналістичний знак». Використання Тризуба забороняли, а «винуватців» жорстоко карали. Після проголошення Незалежності України українці обрали Тризуб малим гербом і цим продемонстрували спадкування традицій УНР.

💛 Російська агресія у Криму розпочалася зі знищення Тризуба як маркера української ідентичності. Під час повномасштабного вторгнення рф український герб відіграє важливу роль, як символ стійкості, героїзму та прагнення до незалежності, які демонструє весь український народ.

Існує дуже багато версій походження тризуба, але жодна з них не є загальновизнаною. Згідно найбільш обґрунтованих теорій тризуб є стилізованим зображенням якоря або сокола. 100 років тому в українському гербі навіть роздивилися слово "воля". Це те, чого завжди хотіли українці – жити вільно на своїй землі.

💙💛Сьогодні Тризуб об’єднує українських патріотів, які захищають наш суверенітет і територіальну цілісність України.

Ми обов’язково переможемо! Слава Україні!💙💛🇺🇦


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора