Пошук

Стратегія розвитку територіальної громади

Дата: 12.04.2024 15:20
Кількість переглядів: 139

Фото без опису

Стратегія розвитку територіальної громади — документ стратегічного планування державної регіональної політики, що визначає стратегічні, оперативні цілі та завдання для сталого розвитку територіальної громади, розробляється на період реалізації Державної стратегії регіонального розвитку та відповідної регіональної стратегії розвитку, з урахуванням положень Закону України «Про засади державної регіональної політики».

 

Стратегія – це основний документ для реалізації соціально-економічного розвитку громади, який визначає напрямок розвитку громади, служить базою для розробки проєктів та програм, це інструмент покращення конкурентоспроможності громади, оскільки зможе допомогти привернути увагу інвесторів та грантодавців. Основним завданням цього документу є досягення довгострокових цілей розвитку громади.

9 квітня 2024 року в Корсунь-Шевченківській міській раді відбулося перше засідання робочої групи по розробці Стратегії розвитку Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади. Засідання проходило за участю представників Установи «Черкаська агенція регіонального розвитку», які поінформували присутніх про важливість та необхідність розробки стратегічного документу, зі змістом та етапами її розробки, про стратегічну екологічну оцінку Стратегії розвитку територіальної громади. Також розглянули документи та перелік показників для створення соціально-економічного аналізу територіальної громади та визначилися з подальшими кроками щодо розробки документу.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора