Пошук

Організація місць паркування для транспорту осіб з інвалідністю

Дата: 24.04.2024 14:52
Кількість переглядів: 37

Фото без опису

На виконання Програми щодо створення безбар’єрного середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади на 2024–2030 роки, розпочато роботу щодо організації місць паркування для транспорту осіб з інвалідністю на відкритих автостоянках біля закладів обслуговування в центральній частині міста.
Відповідно до п. 5.4 ДБН В.2.2-40:2018 «Інклюзивність будівель і споруд» на відкритих індивідуальних стоянках біля закладів обслуговування слід виділяти не менше 10% місць (але не менше одного місця) для транспорту осіб з інвалідністю. Ці місця повинні позначатися дорожніми знаками та горизонтальною розміткою відповідно до Правил дорожнього руху з піктограмами міжнародного символу доступності.

24.04.2024 комісією за участі заступника міського голови Луценка М.В., директора КП «ВЖ РЕУ» Шкребтія О.І., голови постійної комісії з питань управління комунальним майном, ЖКГ, торгівлі, підприємництва, промисловості, транспорту і зв’язку, будівництва та архітектури міської ради Гриб С.П., поліцейського громади Шпака О.О. та начальника відділу архітектури, містобудування та будівництва виконавчого комітету Тищенко О.П. оглянуто існуючі відкриті автостоянки на предмет влаштування паркувальних місць для транспорту осіб з інвалідністю. За результатами роботи попередньо визначено 10 місць для транспорту осіб з інвалідністю на відкритих стоянках в центрі міста та 3 місця на прилеглій території багатопрофільної лікарні.
Пропозиції комісії щодо організації місць паркування для автотранспорту людей з інвалідністю будуть узгоджені з проєктними рішеннями схеми створення безбар’єрного простору центральної частини міста Корсунь-Шевченківський та розглянуті на черговому засіданні комітету забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури при виконавчому комітеті Корсунь-Шевченківської міської ради.
Роботи щодо влаштування місць паркування для автотранспорту людей з інвалідністю на відкритих автостоянках, розміщених на вулицях та дорогах місцевого значення громади, проводитимуться КП «ВЖ РЕУ».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора