Пошук

Шановні жителі громади!

Дата: 08.05.2024 11:00
Кількість переглядів: 87

Фото без опису

7 травня ми провели в останню земну путь відважного, незламного захисника, справжнього патріота України, військовослужбовця ЗСУ, солдата

🕯Михайла Григоровича Ніколенка

Народився Михайло Григорович 23 серпня 1997 року в с. Миропілля, але все його дитинство та юність повʼязані з нашим містом. У Корсуні Михайло Григорович навчався у загальноосвітній школі №1, після закінчення якої вступив до Київського університету харчових технологій на факультет «Туризм». Працював у сфері туризму в різних країнах Азії та Європи.Та завжди рідна Україна подобалася найбільше. Усі свої сподівання та мрії повʼязував з Батьківщиною.

У перші дні повномасштабного вторгнення Михайло Григорович, продавши власний автомобіль та на всі зібранні кошти придбавши військове спорядження, повернувся в Україну з Польщі. Він автостопом разом з волонтерами діставався додому майже 4 дні. І зразу, не заходячи до рідного дому, відправився у військкомат, щоб піти добровольцем захищати рідну країну. Йому відмовили: забракло військового досвіду та мав недостатньо віку для мобілізації – йому тоді було лише 24 роки. Але це його не зупинило – пройшов військовий вишкіл у третій окремій штурмовій бригаді, а у лютому 2023 року вступив до Збройних Сил України. Пройшов військове навчання закордоном, після якого стояв на захисті нашої країни у найгарячіших точках: Бахмут, Авдіївка. Воював гідно, не ховаючись за чужі спини. Отримав важку контузію, а згодом і поранення. Після лікування повернувся до своїх побратимів.

Михайло усією душею вірив у те, що наближає омріяну Перемогу і повернеться до рідного дому… 30 квітня 2024 року на Луганщині Михайло Григорович Ніколенко загинув, залишившись вірним військовий присязі, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет України. Загинув із зброєю в руках. Обірвалося життя гідної молодої людини, в якої були великі плани та мрії на майбутнє! Як зазаначив побратим, - «Михайло був особливим, ніколи не втрачав надію, гідно ніс свою службу. Краще важкі обладунки воїна, ніж ошийник раба».

Родина втратила найкращого сина, брата, люблячого чоловіка. Громада втратила сміливого, відважного Героя. Михайло Григорович назавжди залишиться у пам’яті рідних, друзів, бойових побратимів, усіх, хто знав його, любив і шанував – як мужній воїн, справжній патріот, світла та справедлива людина.

Спочивай з миром, наш земляче, наш Герою!

Слава Україні!

Слава Героям!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора