Пошук

Оголошення

Дата: 15.05.2024 10:57
Кількість переглядів: 75

 

 

Фото без опису

Керівникам органів самоорганізації населення (ОСББ, ЖБК, багатоквартирних будинків) Корсунь-Шевченківської територіальної громади:

ОСББ «Гармонія-1», ОСББ «Злагода-Корсунь»,

ОСББ «Банківське», ОСББ «Центр-1»,

ОСББ «Ярослава, 79», ОСББ «Малосімейка», ОСББ «Надія-Корсунь», ОСББ «Наш дім»,

ОСББ «ЖБК № 3», ОСББ «Ярослава, 113»,

ОСББ «Ярослава, 131», ОСББ «ЖБК № 5»,

ОСББ «Мічуріна, 5», ОСББ «К-Рось»,

ОСББ «Шевченка, 7», ОСББ «Т.Г. Шевченка, 17»

ОСББ «Білий будинок № 2», ОСББ «Родина»

 

Мешканцям багатоквартирних будинків

по вул. Я. Мудрого 24 та по вул. Я. Мудрого 85

 

 

Шановні споживачі та голови ОСББ!

 

Адміністрація КП «Тепломережа», звертається до вас щодо наступного.

Триває міжопалювальний період. Кожен з споживачів житлово-комунальних послуг має розуміти, що комфорт, тепло та затишок в домі залежить від: відсутності витоків в підвалі, промитих радіаторів, відремонтованих розбитих вікон – бо це найперші та найголовніші  джерела втрат тепла (якщо тепло втрачається через стіни, розбиті вікна, відкриті горища, підвали – такий будинок важко і дорого забезпечити якісною послугою з опалення).

 Проконтролювати питання готовності кожного багатоповерхового житлового будинку громади до його експлуатації в наступному опалювальному сезоні це не лише потреба та завдання КП «Тепломережа» (як виконавця відповідної послуги) – самі споживачі також повинні заздалегідь потурбуватися про своє благополуччя та стан готовності будинку до централізованого опалення в наступному опалювальному сезоні.

 Обов’язок належного утримання (тягар утримання майна), експлуатації і своєчасної підготовки житлових будинків до опалювального сезону несуть балансоутримувачі житлових будинків, власники, співвласники будинку або уповноважена ними особа.

Одним з важливих моментів перевірки готовності теплових мереж будинку до опалю-вального сезону є складання відповідного акта готовності, оскільки згідно п 6.3.88. чинних Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж, визначено, що після закінчення ремонтних робіт у теплових мережах та системах теплоспоживання та їх готовності до опалювального сезону споживачам слід отримати від суб'єкта господарювання (організа-ції) централізованого теплопостачання акт готовності до опалювального сезону (додаток 10), складений в установленому порядку, та дозвіл на подачу теплоносія.

Запорукою успішної підготовки теплових мереж до наступного опалювального сезону є огляд теплових мереж після закінчення поточного опалювального сезону, що дає змогу виявити поточні недоліки та визначити хронологію їх усунення, розрахувати проведення ремонтних робіт так, щоб закінчити їх до початку наступного опалювального сезону.

Нажаль, дана процедура неможлива (для виконавця) без подання відповідної заявки балансоутримувачами житлових будинків, власниками, співвласниками будинку або упов- новаженою ними особою. На основі опису виявлених недоліків в роботі внутрішньобудин-кових систем централізованого опалення,  вентиляції минулого опалювального періоду та за підсумками огляду, виконаного представниками балансоутримувача і виконавця послуг, визначається обсяг робіт з їх підготовки до наступного опалювального періоду: 1) вико-нання налагоджувальних, ремонтно-профілактичних робіт устаткування; 2) усунення пору-шень у гідравлічних та теплових режимах; 3) промивання устаткування та трубопроводів; 4) виконання ремонтно-профілактичних робіт приладів обліку та регулювання теплової енергії та їх повірки; 5) відновлення теплової ізоляції; 6) гідравлічні випробування внут-рішньобудинкових систем централізованого опалення.

 Водночас, під час відповідної підготовки  будівель і споруд до опалювального періоду, здійснюється перевірка стану засклення вікон будівель і споруд, сходових клітин, ущіль-нення вікон, вхідних дверей та дверей на горищах.

 Лише, опісля та за результатами підготовки до опалювального періоду, комісією з перевірки готовності  теплових господарств до роботи в опалювальний період складається акт готовності до опалювального періоду та паспорт готовності до роботи в опалювальний період будинку.

 

З метою забезпечення своєчасної підготовки будинків до опалювального періоду 2024-2025 рр. пропонуємо, в строк до 15 червня 2024 року (по кожному будинку):

  1. провести роботу (вжити заходів) стосовно створення у будинку відповідної комісії з перевірки готовності будинку до майбутнього опалювального періоду 2024-2025 років, передбачивши включення до складу комісії представника КП «Тепломережа»;
  2. визначити період проведення огляду (вказаною комісією) теплових мереж будинку після закінчення поточного опалювального сезону на виявлення і опису недоліків під час експлуатації внутрішньобудинкових систем централізованого опалення, вентиляції в мину-лому опалювальному періоді;
  3. направити (надати) КП «Тепломережа» відповідні заяву та рішення, що прийняті з вказаних вище питань уповноваженим органом (балансоутримувачем житлового  будинку, власниками, співвласниками будинку або уповноваженою ними особою).

 

Пам’ятайте, чинним національним законодавством унеможливлено використання теплових мереж багатоквартирних житлових будинків, без фіксування їх актуального стану готовності до експлуатації в опалювальний період.

Відповідно, житлові будинки, теплові мережі яких будуть неготові до експлуатації в майбутньому опалювальному періоді 2024-2025 рр., не будуть опалюватися.

Тому, адміністрація КП «Тепломережа» просить вас заздалегідь потурбуватися про майбутню доступність послуги теплопостачання у ваші будинки.

 

Адміністрація КП «Тепломережа»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора