Пошук

Вітроелектростанція - майбутнє нашої громади

Дата: 03.06.2024 11:09
Кількість переглядів: 90

Фото без опису

На черговій сесії Корсунь-Шевченківської міської ради депутатами підтримано клопотання ТОВ «Корсунь-Шевченківська вітрова електростанція» та прийнято рішення від 30.05.2024 №75-42/VIII «Про  розроблення детального плану території частини території в адміністративних межах  Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади Черкаського району Черкаської області для розміщення вітрової електростанції».

В пленарному засіданні взяли участь представниця за дорученням директора ТОВ «Корсунь-Шевченківська вітрова електростанція» Оксана ГУЦАЛ, старости Виграївського та Моринського старостинських округів, на території яких планується розміщення вітрової електростанції.

За попередньою інформацією інвестора, в рамках реалізації будівництва вітроелектростанції максимальною загальною потужністю 40 МВт передбачається встановлення до 8 сучасних вітрових електричних установок одиничною потужністю від 4,5 до 7,5 МВт, підстанція ПС 35/110 кВ, підземні кабельні лінії 35 кВ орієнтовною загальною довжиною 25,0 км, повітряна лінія 110 кВ орієнтовною довжиною 0,6 км до існуючої ПЛ 110 кВ «Миронівка – РМЗ» за схемою «захід-вихід» для приєднання до мереж ПАТ «Черкасиобленерго».

Будівництво вітрової електростанції з необхідною інфраструктурою передбачається здійснити на окремо розташованих земельних ділянках. В процесі розробки концептуальних рішень будівництва ВЕС є декілька видів формування земельних ділянок - ділянки, що мають пряме технічне призначення (ділянки під встановлення вітрогенераторів, кранові майданчики, будівельні майданчики, ділянки для будівництва підстанції або розподільчого пункту) та ділянки, що використовуватимуться для прокладання кабельних / повітряних ліній (землі загального користування, ділянки, що можуть бути взяті в оренду, ділянки з набутим правом власності). Всі ділянки обираються згідно чинних вимог будівництва. Відстань до населених пунктів складає не менше, ніж 700м. Відстань між вітрогенераторами – в середньому 1000 м.

З метою інформування жителів громади, після подання розробником матеріалів проєкту детального плану території для розміщення вітрової електростанції до виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради,  відповідні матеріали на паперових носіях будуть розміщені в старостинських округах. Також, в процесі громадського обговорення проєкту детального плану території будуть організовані громадські слухання щодо врахування громадських інтересів в проєкті містобудівної документації.

На сьогодні в умовах воєнного стану залучення «зеленої енергетики» є вкрай важливим для розв’язання проблеми в енергосистемі України. Реалізація даного проєкту дасть змогу забезпечити наш регіон електроенергією і підвищити енергетичну безпеку України за допомогою нової вітрової електростанції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора