Пошук

Корсунь-Шевченківський — Гіфхорн: розпочато роботу над новим проєктом

Дата: 02.02.2021 13:03
Кількість переглядів: 1913

Після року вимушеної перерви у співпраці через COVID-19 міста-побратими Корсунь-Шевченківський та Гіфхорн розпочинають роботу над новим проєктом, який покликаний допомогти Корсунь-Шевченківській громаді у боротьбі з короновірусною інфекцією.

 

Ініціатор проєкту, міський голова Микола Березовий, провів з цього приводу нараду за участю директора КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Олександра Матвієнка та голови ГО «Партнерське об’єднання «Корсунь-Шевченківський-Гіфхорн» Валентини Довгополої.

 

— Місто Корсунь-Шевченківський вже має позитивний досвід реалізації спільних проєктів з Гіфхорном в рамках «Швидкого стартового пакету Україні» у співпраці з ТОВ «Engagement Global» — товариством, яке діє за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) й надає підтримку містам-партнерам Німеччини та України, — зазначив Микола Березовий. — Цього року ТОВ «Engagement Global» зі своєю Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» (SKEW) запроваджує Пакет солідарності громад. Його завдання полягає у наданні підтримки у рамках муніципального партнерства та пом’якшенні наслідків пандемії. Звернувшись до наших німецьких партнерів з пропозицією реалізувати новий проєкт, отримав позитивну відповідь. Наразі є можливість отримати до 50 000 євро для його фінансування.

 

Під час проведення наради Олександр Матвієнко надав актуальну інформацію щодо забезпечення лікарні в боротьбі з COVID-19, яка буде передана у м. Гіфхорн. Таким чином німецька сторона розпочне роботу з підготовки пакета документів для залучення коштів.

 

Нагадаємо:  під час реалізації проєкту «Чиста вода для Корсуня» було розроблено проектно-кошторисну документацію з реконструкції мережі водогону. В основі другого етапу проєкту «Чиста вода для Корсуня ІІ» було водовідведення. В рамках його реалізації було закуплено установку з очищення питної води у міжнародної компанії-виробника фільтрів для очищення води «Ecosoft», яка заснована в Україні в 1991 році та є одним з п’яти унікальних міжнародних виробників, що пропонують широкий асортимент продукції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора