Пошук

Щодо реабілітаційного та санаторно-курортного лікування за рахунок коштів Фонду соціального страхування України

Дата: 24.02.2021 14:09
Кількість переглядів: 607

 

На вимогу Закону України №553-ІХ від 13.04.2020 з 18 квітня 2020 року Фонд соціального страхування України призупинив фінансування багатьох страхових виплат, зокрема санаторно-курортного лікування потерпілих на виробництві, а також реабілітаційного лікування працюючих після перенесених захворювань і травм. На підставі внесених Законом України від 03.11.2020 № 941-ХІ змін в законодавство з 26.11.2020 року Фондом відновлено фінансування цих витрат.


Тому наразі заклади охорони здоров’я можуть направляти застрахованих осіб на реабілітаційне лікування в санаторно-курортні заклади. В період дії карантину санаторно-курортні заклади дотримуються усіх санітарно-гігієнічних та санітарно-протиепідемічних правил і норм, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641, що гарантують безпеку перебування в них. 
Оскільки останнім часом почастішали випадки перенесених захворювань легень (пневмонії), застраховані особи, які знаходяться на стаціонарному лікуванні в лікувальному закладі, мають можливість відновити своє здоров’я в реабілітаційних відділеннях санаторно-курортних закладів (по профілю кардіо-пульмонарної реабілітації).
Також відновлення здоров’я застрахованих осіб за рахунок коштів Фонду здійснюється за багатьма іншими профілями медичної реабілітації (нейрореабілітація, м’язово-скелетна реабілітація, порушенні перебігу вагітності, період після багатьох видів оперативних втручань).
По консультації з приводу проходження медичної реабілітації за рахунок коштів Фонду можна звертатися до Канівського відділення УВД ФССУ у Черкаській області за адресою: вул. Героїв Дніпра, 41-ж, або за тел. 3-21-14, 3-12-83, 3-23-88. 
                                                       
Головний спеціаліст з медичних та соціальних послуг Канівського ВУВД ФССУ у Черкаській області

Зоя Дерев’янко
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора