Пошук

Раз добром нагріте серце — вік не охолоне

Дата: 29.04.2021 12:40
Кількість переглядів: 914

Фото без опису

Є люди, канва життя яких настільки рясно переплетена з долями інших людей, що знають їх та поважають не одне покоління. Таким є Семен Павлович Побірченко — шанована на Корсунщині людина. 29 квітня він зустрічає свій поважний ювілей — 95-річчя. 

Зі щирими зиченнями, квітами, Почесною грамотою Корсунь-Шевченківської міської ради, подарунками та щирою українською піснею вітали ювіляра перший заступник міського голови Сергій Пустовіт, керуюча справами виконавчого комітету Галина Шевченко та народний аматорський ансамбль пісні і танцю «Горицвіт» будинку культури Корсунь-Шевченківської міської ради (керівник Леся Даценко).

Фото без опису

 

Фото без описуДоля Семена Павловича — не з легких. Довелося пережити Голодомор. В ті страшні роки втратив маму та меншого брата. Пройшов Другу Світову війну. Визволяв Західну Україну, пройшов Сандомирський плацдарм у Польщі, був учасником штурму Берліна. Нагороджений орденом Слави ІІІ ступеня за підбитий танк, медалями «За взяття Берліна», «За визволення Праги», «За перемогу над Німеччиною». По завершенню війни Семен Павлович був обраний заступником голови райвиконкому. 22 роки свого життя присвятив Корсунщині, активно працюючи над розбудовою міста та району. За свою подвижницьку роботу нагороджений двома трудовими орденами і почесними відзнаками «За заслуги перед Черкащиною» та «За заслуги перед Корсунь-Шевченківським районом». 
Після виходу на заслужений відпочинок Семен Павлович 11 років очолював районну раду ветеранів. І на цій ниві він працював з повною самовіддачею, опікувався проблемами ветеранів Другої Світової війни, солдатських вдів, дітей війни.
Нині, у свої 95 років, Семен Павлович не втрачає життєвого оптимізму. Приймаючи сьогодні вітання, з мудрістю відзначає: «Головне для людини — увага. Як говорив Т.Г.Шевченко, «Раз добром нагріте серце — вік не охолоне».


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора