Пошук

В приймально-діагностичне відділення Корсунь-Шевченківської багатопрофільної лікарні доставлено комп’ютерний томограф

Дата: 07.05.2021 16:34
Кількість переглядів: 1003

Фото без опису

Розпочате в рамках реалізації програми Президента України «Велике будівництво» тотальне оновлення приймально-діагностичного відділення КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» продовжується. Так, днями в медзаклад було доставлено комп'ютерний томограф, придбаний за рахунок коштів державного бюджету (11,9 млн грн.).

За словами директора КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» Олександра Матвієнка, наразі тривають роботи зі встановлення томографа. Після чого відбудеться пробний пуск обладнання. Окрім цього, необхідно отримати ліцензію на експлуатацію медтехніки. В цілому підготовчі роботи займуть 2-3 місяці. 
Для хворих, які перебувають на стаціонарному лікуванні, обстеження на томографі, каже Олександр Матвієнко, буде безкоштовним. Безкоштовно обстежуватимуться і хворі за направленням лікаря якщо є показання для проведення томографії. Послуга надаватиметься платно у випадку індивідуального бажанням пацієнта обстежитись. Вартість обстеження із застосуванням комп’ютерного томографа буде розрахована згодом.

Фото без описуПовертаючись до 2020-го року, коли розпочалося масштабне «Велике будівництво», визначальним фактором в облаштуванні та забезпеченні обладнанням приймально-діагностичного відділення КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» стало надання лікарні статусу опорного закладу охорони здоров’я 15 січня 2020-го року відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліку опорних закладів охорони здоров’я у госпітальних округах на період до 2023 року». Таким чином КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня» стало одним з 8-ми закладів на Черкащині, які отримали цей статус. 
У 8 опорних закладах на Черкащині, як і по всіх опорних закладах охорони здоров’я в Україні, заплановано приведення приймальних відділень екстреної медичної допомоги до одного стандарту як по зовнішньому вигляду, так і по оснащенню медичним обладнанням. Відповідно до розробленого Міністерством охорони здоров’я України брендбука «Відділення екстреної медичної допомоги». Його основний акцент — створення комфортних умов для пацієнта. Також важливим є те, наскільки зручні приміщення для тих чи інших процедур та маршрут пацієнта по кабінетах. 
Оскільки для розширення приймально-діагностичного відділення потрібно було перевести травматологічне відділення на другий поверх лікарні з подальшим об’єднанням з хірургічним відділенням, передбачено 707 798 грн на капремонт відділень.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора