Пошук

Віталій Мацюк звільнений з посади секретаря міської ради

Дата: 13.02.2021 16:13
Кількість переглядів: 1292

10 лютого відповідним розпорядженням Корсунь-Шевченківського міського голови Миколи Березового звільнено з посади секретаря Корсунь-Шевченківської міської ради Віталія Сергійовича Мацюка. Причина — не пройдено спеціальну перевірку.

Так, відповідно до п. 1 статті  56 Закону України «Про запобігання корупції», спеціальна перевірка проводиться стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, а також посад з підвищеним корупційним ризиком. Такою, відповідно до пункту 6 Переліку посад з високим та підвищеним рівнем корупційних ризиків, затвердженого Рішенням Національного агентства з питань запобігання корупції 17.06.2016 №2, є посада секретаря міської ради.

Відповідно до пункту 21 «Порядку проведення спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком», затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 р. № 171, для проведення спеціальної перевірки секретар міської ради повинен протягом трьох робочих днів з дня призначення (обрання) чи затвердження подати до органу місцевого самоврядування визначений перелік документів. У разі ненадання такою особою у встановлений строк згоди на проведення спеціальної перевірки або встановлення за результатами її проведення обставин, які є підставою для відмови у призначенні (обранні) чи затвердженні на посаду, її повноваження за відповідною посадою достроково припиняються без припинення повноважень депутата ради. Така особа звільняється з посади без прийняття рішення відповідною радою.


—  Чітке дотримання законів України — саме так мають працювати і депутати, і працівники органів місцевого самоврядування, і я як міський голова, — коментує Микола Березовий. — Про те, що секретар міської ради не пройшов спеціальну перевірку, мені стало відомо з доповідної записки від 5.02.2021 О.М.Гребініченко, яка надає послуги з кадрової роботи в Корсунь-Шевченківській міській раді. Відповідно до доповідної, провести спецперевірку було неможливо через відсутність документів в особовій справі та згоди на проведення спеціальної перевірки. Попри те, що секретар був повідомлений про відсутність документів, Віталій Мацюк надав їх 19 січня. Заповнений бланк згоди на проведення спеціальної перевірки, датований 2 груднем, секретар міськради надав 5 лютого. На зауваження працівниці, що вона не може прийняти документ саме від цієї дати, адже він фактично надає згоду на проведення спеціальної перевірки в лютому 2021-го року і таким чином хоче покласти на неї відповідальність за несвоєчасне проведення спеціальної перевірки, Віталій Мацюк зауважив, що не буде писати іншої згоди на проведення спеціальної перевірки.
Враховуючи ці обставини та виконуючи вимоги статей 56, 57, 58 Закону України «Про запобігання корупції», я змушений був видати розпорядження про звільнення Віталія Мацюка з посади секретаря міської ради як такого, що не пройшов спецперевірку. 10 лютого він отримав трудову книжку.

Дізнавшись про звільнення секретаря, депутат міськради від політичної партії «Громадянська позиція» Олександр Кириченко та депутат від політичної партії «Радикальна Партія Олега Ляшка» Віталій Сторожук у грубій формі спілкувалися з працівницею міської ради, яка видала Віталію Мацюку документи під час звільнення, та головним бухгалтером. В результаті одна з жінок наразі перебуває на лікуванні в КНП «Корсунь-Шевченківська багатопрофільна лікарня». Іншій довелося викликати «Швидку допомогу». Вона наразі працює, однак досі має проблеми зі здоров’ям. Обидві працівниці звернулися з відповідними скаргами до поліції, де було складено протоколи. Тож надалі оцінку діям депутатів міської ради нададуть правоохоронні органи. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора