Пошук

20 лютого — День Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2021 14:49
Кількість переглядів: 716

Фото без опису

В День Героїв Небесної Сотні перший заступник міського голови Сергій Пустовіт поклав квіти до підніжжя пам’ятника Героям Небесної Сотні, вшанувавши хвилиною мовчання тих, хто ціною власного життя захищав ідеали демократії, відстоював права та свободи людини, європейське майбутнє України.

 

Фото без опису

Євромайдан увійшов в історію України як символ і взірець жертовності, патріотизму та героїзму. Він укотре підтвердив те, що у найкритичніші та найважливіші періоди нашої історії знайдуться герої, ладні пожертвувати власним життям заради майбутнього України як незалежної демократичної держави. Саме на 20 лютого припадає пік розстрілів Героїв Небесної Сотні у центрі Києва. Цього дня у середмісті столиці загинуло та отримало смертельні поранення близько 50 осіб.
Революція Гідності засвідчила: українці не просто обрали шлях до Європи, а й готові за нього боротися, відстоюючи власні права та свободи. У світі Україну почали сприймати як державу з власною самобутністю, історією та гідністю, і, головне, державу, яка здатна захистити суверенітет. 

Їхні імена навіки вписані в історію Корсунщини: 

Василь Миколайович Сергієнко (23 квітня 1956 р. —  4 квітня 2014 р.) —
український журналіст, поет, соціолог, громадський діяч, Герой України. Помер через катування. Похований у рідному місті Корсуні-Шевченківському.

Михайло Володимирович Якубенко  (20 листопада 1975р. — 18 квітня 2014р.) — учасник Революції гідності. Помер внаслідок отриманої під час сутичок на вулиці Грушевського тяжкої черепно-мозкової травми. Похований у рідному селі Склименці Корсунь-Шевченківського району. 

Сергій Олександрович Білоушенко (19 лютого 1993 р. – 27 липня 2014 р.) -
солдат Збройних сил України. Гранатометник 95-ї окремої аеромобільної
бригади. Загинув у бою під Торезом. Похований у місті Корсуні-Шевченківському. 

Сокуренко Роман Олександрович (18 січня 1983 р. - 22 вересня 2014 р.) -
молодший сержант міліції батальйону патрульної служби міліції особливого
призначення «Азов». Отримав поранення 10 серпня 2014 р. у бою під Іловайськом, рятуючи своїх бойових побратимів. Був відправлений на лікування до Німеччини 3 вересня. Помер у німецькому госпіталі Бундесверу міста Ульм. Похований у місті Корсуні-Шевченківському.

Максим Петрович Мариненко  (6 жовтня 1985 р. - 31 липня 2015 р.) - стрілець-помічник гранатометника 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув під час виконання бойового завдання біля селища Желанне Ясинуватського району Донецької області. Похований у рідному селі Ситниках Корсунь-Шевченківського району.

Бардалим Олександр Володимирович (13 лютого 1986 р. - 19 липня 2019 р.) -
старшина, командир взводу 3-ого окремого мотопіхотного батальйону 24-ї
окремої механізованої бригади імені короля Данила. Загинув під містом Мар’їнка Донецької області, рятуючи свого бойового побратима. Похований у рідному місті Корсуні-Шевченківському.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора