Пошук

Нарада з головою Черкаської районної ради

Дата: 17.03.2021 14:43
Кількість переглядів: 1307

Фото без опису

Сьогодні у Корсунь-Шевченківській громаді з робочим візитом перебував голова Черкаської районної ради Олександр Василенко.

Зважаючи на те, що міський голова Микола Березовий не зміг особисто взяти участь у нараді у зв’язку зі станом здоров’я, провів її перший заступник міського голови Сергій Пустовіт. В центрі обговорення були виконання ремонту доріг, організація призову до Збройних Сил України.  Детально зупинилися на вирішенні питання забезпечення доступності швидкісного Інтернету у сільській місцевості. 
Так, Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» передбачена субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, головним розпорядником якої є Міністерство цифрової трансформації України.
В рамках реалізації Інтернет-субвенції здійснюватиметься підключення до широкосмугового доступу до Інтернету закладів соціальної інфраструктури, розташованих у сільській місцевості, де жоден з операторів та/або провайдерів телекомунікацій не здійснює діяльність з використанням волоконно-оптичних технологій.
Наразі Мінцифри розпочинає перший етап реалізації Інтернет-субвенції — попередній (тестовий) збір заявок (клопотань) від голів ОТГ на отримання фінансування. Долучається до нього і Корсунь-Шевченківська громада.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора