Пошук

1939 – 1945. ПАМ’ЯТАЄМО. ПЕРЕМАГАЄМО.

Дата: 08.05.2021 10:30
Кількість переглядів: 576

Шановні жителі Корсунь-Шевченківської громади, ветерани Другої Світової війни, учасники війни, діти війни! Невпинно поспішаючи, час знову підвів нас до двох дат, коли ми згадуємо події 1939-1945 років. 8 Травня — День пам’яті та примирення, 9 Травня — День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

День пам’яті та примирення та День перемоги символізують не тріумф переможців над переможеними. Це нагадування про страшну катастрофу і застереження, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією. 
Україна зробила значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. Ціною цього стали надзвичайні втрати українців та громадян інших національностей упродовж 1939–1945 років. Найтяжчі – демографічні, які оцінюють у 8–10 мільйонів осіб.
У ці дні віддаємо шану всім тим, хто у жорстокій битві виборював свободу, захищав рідну українську землю від ворогів. Ми в неоплатному боргу перед синами і доньками України, юність яких жорстоко обірвала Друга світова війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.
Подвиг переможців у Другій світовій війні гідно продовжують сучасні українські воїни, які захищають незалежність та територіальну цілісність України на її східних рубежах. Сьогодні героями стають онуки та правнуки тих, хто в далекому 1945-му сподівався, що війна більше ніколи не прийде на нашу землю. І завдяки їх мужності, професійності, завдяки нашій вірі у їхні сили та підтримці ми обов'язково переможемо!
Слава героям, які в усі часи захищали нашу Батьківщину! Слава Україні!

Міський голова Микола БЕРЕЗОВИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора