Пошук

У співпраці з БО «БФ «МХП — Громаді» в с. Моринцях встановлено спортивний майданчик «STREET WORKOUT»

Дата: 20.05.2021 17:10
Кількість переглядів: 757

Фото без опису

20 травня за участі менеджера соціальних проектів Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП — Громаді» Миколи Єфремцева у с. Моринцях біля сільського будинку культури відбулося відкриття сучасного вуличного спортивного майданчика типу «STREET WORKOUT» в рамках проекту "Ми — здорове майбутнє".

Проект «Ми – здорове майбутнє», розроблений колишньою Моринською ОТГ, став одним зі 132-х переможців І Всеукраїнського конкурсу мікрогрантів «Час діяти, Україно!», організованого Благодійною організацією «Благодійний фонд «МХП – Громаді». Завершений проект цього року за сприяння і підтримки Корсунь-Шевченківської територіальної громади.

— Сьогодні у нас невеличке свято, — зазначив Микола Єфремцев, вітаючи присутніх. — Завдяки фінансовій підтримці Благодійної організації «Благодійний фонд «МХП — Громаді», колишньої Моринської ОТГ та Корсунь-Шевченківської територіальної громади було реалізовано такий соціальний проект. Проект називається «Ми — здорове майбутнє». Створений він для молоді села — нашого майбутнього.

Фото без опису

Звернув увагу Микола Єфремцев на те, що Всеукраїнський конкурс «Час діяти, Україно!» спрямований на підтримку різноманітних соціальних ініціатив громад з 14 областей України (Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області), де працюють підприємства агрохолдингу МХП. 
Пріоритетними напрямками соціальних ініціатив БФ «МХП — Громаді» є:
• Розвиток людського  соціального капіталу —  підтримка людей похилого віку, покращення освіти, підтримка та розвиток молоді, розвиток спорту та культури;
• Розвиток спроможності  громад — проведення конкурсів мікрогрантів для розвитку громадського суспільства, розвиток інфраструктури, розвиток малого та мікропідприємництва на селі, діджиталізація громад;
• Громадське здоров’я — надання допомоги медичним закладам, оздоровлення населення, виїзна  медицина (профілактика), формування здорового способу життя у сільського населення, збереження ментального здоров’я;
• Екологія і енергоефективність — збереження природніх ресурсів, поводження з твердими, побутовими відходами, екологічна грамотність населення.

Керівник проекту «Ми – здорове майбутнє» Вікторія Циганенко, головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку та інвестицій, розповіла присутнім історію його реалізації.

— Все починалося з ідеї. Потім, завдяки Благодійній організації «Благодійний фонд «МХП — Громаді» та щорічному конкурсу «Час діяти, Україно!», в якому ми взяли участь та перемогли, вдалося залучити кошти для встановлення цього майданчика, — зауважила Вікторія Циганенко, дякуючи меценатам, які надали кошти. — Сподіваюся, що діти, які проживають на території нашої громади, будуть здоровими та з задоволенням займатимуться спортом.

 

Фото без опису

Фото без опису

Маючи такий чудовий спортивний майданчик, не дивно, що присутнім юнакам кортіло якнайшвидше «протестувати» його, а заодно і перевірити свою фізичну підготовку. Підтягування, підйом штанги, прес — все це, видно з реакції молоді, прийшлися їм до вподоби. Сподіваємось, що заняття спортом на «STREET WORKOUT» стане доброю традицією молоді с. Моринці.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису
 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора