Пошук

19-20 травня відбувся Другий онлайн круглий стіл муніципальних партнерств з Німеччиною

Дата: 24.05.2021 09:54
Кількість переглядів: 419

Фото без опису

 

Майже 100 учасників зі всієї України, серед яких і Корсунь-Шевченківська територіальна громада, взяли участь у ІІ онлайн круглому столі муніципальних партнерств з Німеччиною, який був присвячений питанням розуміння партнерства та цілей сталого розвитку на локальному рівні, впливу партнерської взаємодії на розвиток партнерських громад Німеччини й України та інформуванню про наявні інструменти підтримки партнерської співпраці від проекту «Муніципальні партнерства з Україною».

Фото без описуУчасть в онлайн круглому столі взяли головний спеціаліст відділу обробки інформації, службових комунікацій та програмного забезпечення Ольга Шевчук та голова ГО «Партнерське об’єднання «Корсунь-Шевченківський — Гіфхорн» Валентина Довгопола.

Віртуальним господарем заходу стало місто Луцьк, що має активне партнерство з краєм Ліппе (ФРН). А відтак — багато успішно реалізованих проеєктів з німецьким містом-побратимом.
Участь в заході взяли керівники відділу муніципальних партнерств між країнами та регіонами Сервісної служби «Міста в єдиному світі» (SKEW) ТОВ «Engagement Global» Барбара та Курт-Міхаель Баудах, керівниця проекту «Муніципальні партнерські відносини з Україною» (ТОВ «Engagement Global») Олена Овчаренко, д-р Михайло Гамалій, керівник компоненту у Спеціальній програмі підтримки Східної України (Німецьке товариство міжнародного співробітництва, GIZ) та ін.
 
Нагадаємо, з метою сприяння німецько-українським партнерським відносинам і їх зміцненню Сервісною службою «Міста в єдиному світі» (SKEW) організації «Engagement Global» за дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку ініційований та вже більше шести років діє проект «Муніципальні партнерські відносини з Україною». Його метою є освітня та фінансова підтримка для міст України, які мають партнерські стосунки з німецькими містами для розбудови та пожвавлення партнерської співпраці, розробки спільних проєктів для отримання грантів для реалізації суспільно значимих проєктів місцевого значення. Ініціаторами проектів є міста партнери з Німеччини.
Корсунь-Шевченківський та партнери з міста-побратима Гіфхорна мають позитивний досвід співпраці з ТОВ «Engagement Global»: реалізовано спільні проєкти у сфері водопостачання та водовідведення «Чиста вода для Корсуня І» та «Чиста вода для Корсуня ІІ». Саме вони вивели партнерство між містами на якісно новий рівень.

Цінною участь в онлайн круглому столі стала акумулюванням ідей та інформацією про реальні механізми з залучення коштів для реалізації у майбутньому спільних проєктів між Корсунем-Шевченківським та Гіфхорном.

Серед можливих тем для роботи: встановлення «Розумних автобусних зупинок», навчання або обмін досвідом у сферах утилізації ТПВ, водопостачання, водовідведення, медицини, освіти, інклюзії, створення інвестиційних веб-сайтів та інше. 

Під час обговорень Ольга Шевчук поділилася з учасниками цьогорічним досвідом співпраці з Гіфхорном.
— В рамках реалізації проєкту «Муніципальні партнерські відносини з Україною» Корсунь-Шевченківська територіальна громада спільно з нашим незмінним партнером містом Гіфхорном працює над реалізацією проєкту «Разом подолати коронавірус – міста-побратими тримаються разом!», основним завданням якого є надання підтримки у пом’якшенні наслідків пандемії.
Фото без описуОрганізатори заходу висловили зацікавленість в подальшій підтримці, поширенні та зміцненні партнерських зв’язків між містами України та Німеччини  в рамках реалізації нових проектів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора