Пошук

Заклади соціальної інфраструктури сіл Моринців, Пішок та Нехворощі будуть підключені до мережі Інтернет

Дата: 10.06.2021 08:39
Кількість переглядів: 806

Фото без опису

9 червня Уряд затвердив розподіл 483,8 млн гривень 670 територіальним громадам для реалізації проєкту «Інтернет-субвенція». Серед них і Корсунь-Шевченківська.

— Хороший Інтернет — це те, чого не вистачає селам нашої громади. І йдеться не лише про комфорт онлайнового спілкування, отримання потрібної інформації, а й про можливість оплати послуг, не долаючи кілометри до відповідних установ у Корсуні, — зазначає міський голова Микола Березовий. — Про важливість забезпечення сіл Інтернет-зв’язком ми говорили під час виборів. Виконуючи обіцяне, йдучи назустріч потребам людей, які проживають у селах, ще весною ініціювали подання офіційної заявки для участі у проєкті «Інтернет-субвенція». 9 червня отримали хорошу новину — Корсунь-Шевченківська громада отримає 569 860 грн для підключення закладів соціальної інфраструктури сіл Моринців, Пішок та Нехворощі до широкосмугового доступу до інтернету відповідно до затвердженого Кабміном розподілу коштів інтернет-субвенції.

За інформацією Урядового порталу, за рахунок коштів субвенції та за умови ефективних закупівель на рівні громад до оптичного інтернету буде вперше підключено 3652 сіл, у яких понад 11 тисяч соцоб’єктів. Серед них:
1,4 тисячі шкіл та 1,2 тис. дитячих садочків,
2,9 тисячі медичних закладів,
2,2 тисячі бібліотек,
2,9 тисячі будинків культури, сільських клубів,
350 віддалених робочих місць працівників ЦНАПів.
Крім того, для кожного з них за рахунок субвенції буде забезпечене покриття Wi-Fi-мережею. Так, кожен із відвідувачів зможе скористатися швидкісним інтернетом. Важливо: соцзаклади, підключені за кошти субвенції, отримають безкоштовний швидкісний інтернет до кінця 2022 року.

Громади, що пройшли відбір, зазначає Міністерство цифрової трансформації України, отримають гроші з держбюджету, потім проведуть прозорий тендер, після чого провайдери почнуть розбудовувати мережу. 
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора