Пошук

За інформацією народного депутата Верховної Ради України Андрія Стріхарського

Дата: 15.07.2021 08:13
Кількість переглядів: 228

Останній пленарний тиждень і йдемо на ?? канікули до 7 вересня. Сьогодні ухвалили такі найважливіші законопроєкти: 
- про перезапуск Вищої кваліфікаційної комісії з пропозиціями Президента;
ВККС – це своєрідне «кадрове агентство»: воно підбирає нових суддів, оцінює їхню профпридатність і переводить з одного суду до іншого. Коли ВККС знову сформують, можна продовжити реформу старих і укомплектувати нові суди.
- зробили крок до криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів;
Відтепер, за контрабанду товарів штрафуватимуть на 170-340 тис. грн. За контрабанду підакцизних товарів – 340-680 тис. грн або 3-6 років в’язниці. За недостовірне декларування товарів – 170-289 тис. грн.
- зробити крок до створення умов для е-резидентів реєструватися як ФОП та сплачувати податки в Україні, перебуваючи в іншій країні;
Законопроєкт дозволяє іноземцям та особам без громадянства, які набули статусу електронного резидента та зареєстрували себе фізичною особою-підприємцем, здійснювати підприємницьку діяльність та сплачувати податки в Україні, перебуваючи в іншій країні. 
- запустили реформу «Укроборонпром»;
Законопроєкт запускає перетворення Державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство. 
Також майже закінчили розгляд законопроєкту про оновлення Вищої ради правосуддя. Розглянули сьогодні 546 поправок з 747. 
Легалізацію медичного канабісу Рада не підтримала, проєкт закону відправили на доопрацювання. 
Зараз у нас засідання фракції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора