Пошук

Андрій Стріхарський

Дата: 22.09.2021 15:33
Кількість переглядів: 243

Сьогодні на засіданні Верховної Ради почали розглядати в першому читанні проект Державного бюджету України на 2022 рік. Враження, після подання міністром фінансів Сергієм Марченко і ретельного вивчення головного фінансового документа країни, у мене позитивні. Вважаю, що бюджет на наступний рік, в цілому, реалістичний і збалансований, з урахуванням негативного впливу пандемії і економічної кризи поточного року, а також нестабільності на світових сировинних і енергетичних ринках.
Головні цифри в обговорюваному бюджеті я для себе побачив - збільшення витрат на соціальне забезпечення громадян, з акцентом на медицину і турботу про ветеранів війни. Ресурси, що виділяються на національну безпеку і оборону теж значні і становлять 319,4 млрд грн, а це 5,95% ВВП. Також будуть підвищуватися стипендії для студентів, пенсії, а також середня зарплата працівників.
Звичайно, завжди хочеться побачити великі цифри, виділені на соціальний захист наших громадян, але існуючі економічні реалії поки не дозволяють цього зробити в максимальній мірі. Тому вважаю, що знайдено розумний компроміс між нашими можливостями і бажанням допомогти людям. Головне, що я помітив в проекті бюджету - він дозволяє значно збільшити фінансування найбільш пріоритетних та чутливих напрямків, а також забезпечує стимулювання розвитку економіки, в тому числі значний розвиток регіонів України.
Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора