Пошук

Гід з державних послуг

Дата: 23.10.2021 11:19
Кількість переглядів: 323

Гід з державних послуг — це єдиний офіційний ресурс, який містить інформацію про всі державні послуги в Україні, які надаються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Потрапляючи на Гід, українці можуть отримати повну та достовірну інформацію про всі державні послуги нашої країни, зокрема:
- інформацію про те, де можна отримати послугу й як її замовити;
- чи є державна послуга онлайн, чи вона поки доступна лише офлайн;
- хто може звернутися за отриманням такої послуги;
- строк та вартість надання державної послуги;
- вичерпний перелік документів, який є необхідним при отриманні державної послуги;
- куди звернутися для оскарження рішень, дій і бездіяльності суб’єкта надання державної послуги тощо

Гід з державних послуг — інформаційний онлайн-портал про всі сервіси, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Ні, це не портал, на якому можна отримати онлайн-послугу. Це джерело інформації про адміністративні послуги в Україні.

Отже, розглянемо одну із найпопулярніших державних послуг з Гіду, а саме:

 

Видача витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.

Інформація про послугу нормативну грошову оцінку земельної ділянки здійснюють для визначення  про розміру земельного податку, державного мита при обміні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності тощо. Дані про нормативну грошову оцінку ділянки подаються у формі витягу з відповідної технічної документації.

Подати заяву на отримання послуги заявник може особисто або через законного представника, шляхом відправлення документів поштою (рекомендованим листом) або електронною поштою чи заповнивши заяву на отримання послуги онлайн на сайті: https://e.land.gov.ua/services. Звернутися може як фізична особа так і юридична особа.

 

Документи, що необхідно надати для отримання послуги:

 

  • Заява про надання витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки
  • Документ, який підтверджує повноваження діяти від імені заявника (довіреність), якщо заяву подає уповноважений представник замовника.

Адміністративна послуга надається на безоплатній основі.
Дані за результатами проведення нормативної грошової оцінки земельної ділянки оформляються як витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель, що видається територіальним органом Держгеокадастру за місцезнаходженням земельної ділянки у строк, що не перевищує трьох робочих днів з дати надходження відповідної заяви.  У разі подання заяви в електронній формі через портал електронних сервісів Держгеокадастру витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки або мотивована відмова у наданні такого витягу видаються в електронній формі технічними засобами телекомунікацій з накладенням кваліфікованого електронного підпису, а за бажанням заявника можуть також надаватися у паперовому вигляді. 

Фото без опису


 



 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора