Пошук

Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”

Дата: 26.11.2021 17:34
Кількість переглядів: 279

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Дати початку та завершення Акції вибрані не випадково. Вони створюють символічний ланцюжок, поєднуючи заходи проти насильства стосовно жінок та дії щодо захисту прав людини, підкреслюючи, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням прав людини.

Шістнадцятиденний період акції охоплює наступні важливі дати:

25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок;

1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом;

2 грудня – Міжнародний день боротьби з рабством;

3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями;

5 грудня – Міжнародний день волонтера;

6 грудня – Вшанування пам’яті студенток, розстріляних у Монреалі;

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією;

10 грудня – Міжнародний день прав людини.

У межах кампанії рекомендуємо організувати та провести в закладах освіти тематичні уроки, лекції, вебінари, круглі столи та інші заходи з урахуванням карантинних обмежень.

Службою у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради триває розповсюдження тематичних плакатів до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

ВАЖЛИВО!!! Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства,:

- викличте поліцію за номером 102;

- Національна «гаряча лінія» з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0 800 500 501, або 527 (безкоштовно з моб.тел.);

- Національна «гаряча лінія» з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації 0 800 500 335 або 116 123 (безкоштовно з моб.тел.);

- якщо у сім`ї є діти, які стали жертвами насильства або були його свідками, тоді слід звернутися до служби у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради за тел. (04735) 2-48-11 або за адресою: вул. Героїв Майдану, 9 (3-й поверх, ліве крило).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора