Пошук

Податківцями Черкащини зареєстровано 2536 програмних реєстраторів розрахункових операцій

Дата: 12.01.2022 11:13
Кількість переглядів: 274

З 01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які мають застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі - ПРРО).

Саме з 01.01.2022 застосування РРО або ПРРО є обов'язковим для тих суб'єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг.

РРО або ПРРО не будуть застосовувати платники єдиного податку І групи.  Платники єдиного податку І групи не зобов’язані вести облік товарних запасів.

Платники єдиного податку ІІ-ІІІ групи не зобов’язані вести облік товарних запасів, якщо не здійснюють діяльність з реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, а також лікарських засобів та виробів медичного призначення, ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Станом на 06.01.2022 в ГУ ДПС у Черкаській області зареєстровано 2536 ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора