Пошук

Різдвяні декорації вдалися, у планах – нові арт-об’єкти

Дата: 26.01.2022 15:11
Кількість переглядів: 782

Центр Корсуня-Шевченківського у новорічну пору мав стильний і сяючий вигляд, і це відзначили як корсунці, так і гості нашого міста. Прекрасне різдвяне містечко, створення якого зініціював в.о. міського голови Віталій Мацюк, розгорнулося в центрі нашого міста цьогоріч уперше.

 

- Побувавши у багатьох містах Європи, бачив там чудову традицію - відзначати зимові свята, збираючись гуртом, цілими родинами, у різдвяних містечках, - говорить Віталій Мацюк. - Тому я дуже хотів і в нашому місті втілити цю ідею в життя. Надихає те, що під час реалізації задуманого до нас охоче долучились небайдужі люди, умільці Центру дитячої та молодіжної творчості, місцеві підприємці. Так, разом нам вдалося створити своє різдвяне містечко, яке об'єднало людей, оживило українські традиції відзначення різдвяних свят, додало атмосферності та настрою.     

 

Так, більшість арт-об'єктів на центральній площі у громаді виготовили власними силами, не залучаючи підрядників та дизайнерів, а отже, затративши на декор обмаль коштів. Скажімо, чи не найоб’ємніша робота – зимовий фонтан – обійшовся менш ніж у 10 тисяч гривень, 4 тисячі з яких витратили на закупівлю металу, 4 тисячі – на роботу, трохи більше 1 тисячі – на LED-підсвітку.

 

Дерев'яні будиночки були встановлені за сприяння ТОВ "Корсунь-Шевченківське ХПП". Гірлянди виготовили коштом місцевих підприємців. Для створення яскравої ілюмінації всі декорації оздобили LED-стрічками, а казкові фотозони - справа майстерних рук художника ЦДМТ Анатолія Волошина.  

 

Маючи за спиною ось такий успішний досвід, плануємо і надалі прикрашати місто - працювати над естетичним оздобленням, створювати нові вуличні декорації. Наприклад, викувати квіткові арки для площі, стійки для петуній, виготовити фотозони, зокрема у формі великих крил, та ін. Розташуємо арт-об'єкти  не лише у центрі, а й у різних людних куточках міста. Головне - бажання, а не великі суми коштів. Новорічний Корсунь став цьому реальним підтвердженням.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора