Пошук

До Дня пам'яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 12:25
Кількість переглядів: 187

"Голокост, який привів до знищення однієї третини євреїв і незліченної кількості представників інших національностей, буде завжди слугувати всім людям пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть,фанатизм, расизм та упередження..."- про це говориться у Резолюції Генеральної асамблеї ООН N60/70, яка була прийнята 1 листопада 2005 року. Саме цим документом визначено 27 січня як Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. В бібліотеці для дітей було проведено годину пам'яті "Голокост- шрам на серці людства".

Що таке Голокост? Яка історія? Про це страшне лихо,про подробиці нелюдського злочину на Корсунщині,про місця розстрілів, зокрема Кущаївку, про зібрані імена розстріляних євреїв,про праведників, які їх рятували, про увічнення пам'яті невинно убитих розповіла директорка історичного регіонального музею єврейської історії "Ми родом із штетлу" Клавдія Ісакіївна Колєснікова.

Також до цієї дати в бібліотеці презентовано книжкову виставку "Горить свіча, і пам'ять полум'ям тремтить", де представлена історична література,художні твори про страшні факти Голокосту.

Сьогодні ми, нове покоління, повинні берегти пам'ять про Голокост, формувати наш світогляд в умовах толерантності та належного ставлення до загальнолюдських цінностей, щоб більше ніколи у світі не повторилася ця жахлива трагедія в світовій історії.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора