Пошук

Шановні жителі громади!

Дата: 04.05.2022 19:10
Кількість переглядів: 549

Корсунщина, на жаль, знову втрачає найкращих. 27 квітня 2022 у війні з російським ворогом від мінометного обстрілу на Луганщині загинув корсунець Олексій Валерійович Ковтун.

Народився Олексій в с. Сотники 28 серпня 1993 року. Після закінчення школи навчався у Корсунь-Шевченківському професійному ліцеї. Сімнадцятирічним переїхав на постійне проживання у наше місто. Деякий час працював електромонтером у Шевченківській дистанції енергозабезпечення. В останні роки мужній хлопець жив і працював за кордоном. З перших днів ворожої навали повернувся до рідної країни та пішов боронити нашу землю від російських окупантів. На війні був снайпером механізованого відділення окремої механізованої бригади.

Сьогодні відбулася церемонія прощання з нашим захисником, яка зібрала чисельну скорботну громаду. Настоятель Спасо- Преображенського храму Православної Церкви України протоієрей Ростислав Било та священники Православної Церкви України відслужили поховальну панахиду за загиблим воїном. У церемонії поховання взяли участь близькі та родичі, жителі громади, побратими, друзі. Уклінно живим коридором проводжали нашого Героя — Олексія Ковтуна. На його честь пролунали залпи військового салюту. Поховали Героя на кладовищі в селі Сотники.

Мама виховувала Олексія сама та зуміла привити хлопцю всі лицарські чесноти: доброту, чесність, повагу до старших та любов до Батьківщини. Сподівалася, що буде для неї найнадійнішим захисником та опорою. Та не судилося… Загинув за кожного з нас, за Україну. Олексій назавжди залишиться в пам'яті своїх знайомих та рідних найкращою людиною, найвірнішим другом. У ці гіркі хвилини вся громада глибоко співчуває та щиро поділяє горе його родини. Всі ми схиляємо голови у глибокій скорботі. Пам'ять про Героя завжди житиме в наших серцях! Спасибі тобі за захист, наш Герою, спочивай з миром!

Слава Україні! Слава Героям!

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора