Пошук

15 травня - Міжнародний день сім’ї!

Дата: 15.05.2022 11:59
Кількість переглядів: 266

Щаслива родина - душа України. 15 травня - Міжнародний день сім’ї! 

На міжнародному рівні це свято вирішили відзначати для того, щоб звернути увагу суспільства на стосунки у родинах, на можливі проблеми і конфлікти та шляхи їх вирішення. Міжнародний день сім’і в кожній країні має власні традиції, але всі вони зводяться до того, що це той день, коли особливо хочеться об‘єднатися зі своїми рідними та близькими, сказати один одному теплі слова, приділити увагу і турботу, або просто подзвонити. 
Не секрет, що для щасливої гармонійної сім‘ї необхідно мати традиції, які будуть об‘єднувати всіх членів сім‘ї. Спільні звички в родині необхідні як сім’ї без дітей, щоб зберегти любов і взаєморозуміння, так і сім‘ям з дітьми, щоб привчати їх до нормальних взаємин між рідними. Не вибирайте складні заняття. Можна зробити читання книг справою сімейною та ходити хоч би раз на місяць до бібліотеки. Не одна корсунська родина має в нашій книгозбірні сімейний формуляр.


З нагоди Міжнародного дня сім‘ї в Публічній бібліотеці Корсунь- Шевченківської міської ради організовано книжкову виставку - рекомендацію  «Батьківський SOS - секрети, відповіді, поради». Бути батьками - чудове відчуття, адже діти - це наше все, наше продовження, наша майбутня опора! І як важливо виховати їх правильно, щоб потім було, ким пишатися, і не залишитися на старості без «склянки води». Нас не вчать бути батьками. Хтось переймає досвід минулих поколінь (який, на жаль, не завжди вдалий), хтось діє інтуїтивно, орієнтуючись на свої відчуття. Та цього замало, щоб осягнути цілий світ, який помістився в крихітній людинці. Для того, щоб полегшити вам батьківські будні ми і підготували добірку з найкращих видань в бібліотеці - книги з виховання дітей, написані лікарями, психологами або досвідченими батьками. На вас чекає джерело корисної інформації, що дозволить впоратися зі складними ситуаціями, навчитися краще розуміти своїх дітей і діяти більш впевнено. У запропонованих книгах ви знайдете рекомендації щодо спілкування з дітьми будь-якого віку: від дошкільнят до впертих бунтівників- підлітків. Звичайно ж, ця добірка - «крапля в морі» тематичної літератури. Але, і ці книги дадуть вам більш ніж хорошу базу, цілісне уявлення про такий непростий процес, як виховання.


У нинішньому неспокійному світі сім‘я не лише не втратила сакрального значення, а і набула ще більшої цінності. Родинне тепло дає нам всім відчуття безпеки, любові та розуміння. Адже бути жити сім‘я - буде жити й процвітати Україна!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора