Пошук

Вся Європа - в одній книзі!

Дата: 20.05.2022 11:30
Кількість переглядів: 150

Кожен з нас має знати історію власного народу. Бо історія - це наша посвідка на проживання на рідній землі. А ще є спільна історія народів, які проживають поруч. Ми, українці, живемо у Європі. Тому крім власної маємо знати і її історію. Книга відомого історика, британського вченого Нормана Дейвіса - «Європа. Історія» гідна вашої уваги.

Вона вразить вас кількістю сторінок (майже 1500), товщиною, вагою. А енциклопедичні знання всередині здивують не менше: тут вся історія Європи від давніх часів до кінця 20 століття! Події викладаються в хронологічній послідовності, що важливо для цілісного сприйняття інформації. Багато історичних фактів первісної доби, Античності, епохи Середньовіччя, Нового та Новітнього часу допомагають зрозуміти основні тенденції та особливості загальноєвропейської історичної традиції. Для того, щоб історія не була сухою автор постійно робить майже « ліричні» відступи. Під час яких повідомляє цікаві маловідомі факти, яскраві ілюстрації та навіть анекдоти. На кінці книги є велика кількість різних таблиць, схем та карт.

Значна увага приділяється Україні. Автор підкреслює різницю між росіянами та українцями, розвінчує міф про спільне коріння, приводить приклади ментальних відмінностей, трощить ілюзії, щодо величі СРСР. В самому кінці книги відчувається, що Європа не закінчила розвиток своєї історії і що проблем ще дуже багато, але при цьому, завдяки єднанню європейських народів, цей великий континент вирішить будь- яку і його велика ідея - Єдності - не помре ніколи.

Одним словом, якщо ви хочете мати максимум інформації по такій широкій темі як історія цілої Європи, ви чогось інакшого, кращого не знайдете!

Публічна бібліотека Корсунь- Шевченківської міськоі ради запрошує користувачів ознайомитись з цим цікавим виданням.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі - ми зустрічаємо їх в умовах війни. Історія Європи сьогодні значною мірою пишеться в Україні. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора