Пошук

День Європи у бібліотеці.

Дата: 20.05.2022 14:09
Кількість переглядів: 155

Щорічне відзначення Дня Європи у нашій державі започатковано Указом Президента України від 19 квітня 2003 року № 339 «Про день Європи», згідно якого День Європи в Україні святкують у третю суботу травня. .

Святкування Дня Європи в Україні дає можливості для ознайомлення населення України з європейськими цінностями, традиціями, культурним надбанням, для поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу, утвердження спільних європейських цінностей.

Цьогоріч Дні Європи в Україні особливі – ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від рашистської навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи. Ця агресія, що розгорнулася у центрі Європи, підкреслює значення спільних європейських цінностей для миру, добробуту та стабільності на усьому континенті.

Убивча війна, яку росія розпочала проти України, нагадала європейцям, ким вони є, та об’єднала їх навколо підтримки України у її боротьбі проти російської агресії.

Святкування Дня Європи у країнах ЄС пройшло під знаком України, усі заходи організовані на знак солідарності з українським народом та на європерспективи Української держави.

Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради організувала та провела ряд заходів з нагоди відзначення Дня Європи в Україні:

В приміщенні бібліотеки розміщено книжкову виставку-експозицію «Вивчай Європу – змінюй Україну», на якій представлені книги по історії європейських країн, історії Європи, Європейського Союзу, про перспективи вступу України до ЄС. Кожен бажаючий може завітати до бібліотеки, бібліотекарі залюбки проведуть для вас цікавий огляд літератури, представленої на виставці. Також ви зможете більш детальніше ознайомитися з книгою дня «Європа. Історія»

 Працівники відділу обслуговування провели вуличну акцію «Літературна Європа», на якій мали можливість охопити одночасно велику кількість книголюбів та познайомити містян з творами письменників з різних країн Європи. Під час акції провели вікторину «Цікаві факти про Європу», кожен з учасників, хто дав правильну відповідь на запитання вікторини мав змогу прикріпити зірочку на синє полотно і таким чином ми виготовили разом прапор Європейського Союзу.

День Європи – чудовий привід висловити подяку Європейському Союзу за підтримку та допомогу у боротьбі з російськими окупантами. Сподіваємося, що незабаром Україна стане повноправним членом до ЄС. 

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора