Пошук

У Корсунь-Шевченківській міській територіальній громаді було проведено виїзну нараду та комісійне обстеження річки Рось у межах територіальної громади.

Дата: 27.07.2022 21:06
Кількість переглядів: 383

Нещодавно в громаді трапилась фактично екологічна катастрофа, коли рівень води у нашому водосховищі впав нижче допустимих меж, чим унеможливив подачу води у мережу водопостачання міста. Проблема з постачанням води в місті була вирішена того ж дня завдяки оперативному реагуванню всіх відповідних служб, але глобально проблему з належним рівнем води в Корсунь-Шевченківському водосховищі та її показників якості можна вирішити тільки комплексно.

Хочу подякувати народному депутату Андрію Стріхарському, який максимально сприяє врегулюванню проблеми, і вже 21 липня в нашу громаду прибула комісія по обстеженню річки Рось. Комісійним обстеженням зафіксовано вкрай незадовільний стан прибережних смуг, які порослі чагарниками, очеретами, деревами, сухостоєм, який частково впав у воду; окремі ділянки річки Рось характеризуються значним обмілінням з відкладаннями донного мулу; в місці водозабору НФ «Сівач», де знаходиться оголовок, рівень річки дуже низький, що в будь-який момент може спричинити надзвичайні ситуації та унеможливлення подачі води до міста. Також було взято проби води для перевірки її якості в районі села Яблунівка та нижче Стеблівської ГЕС. Після обстеження Корсунь- Шевченківського водосховища, комісія обстежила ділянку річки Рось від Корсунь-Шевченківської ГЕС до села Набутів. Дана ділянка теж характеризується критичним обмілінням по всьому руслу у зв’язку із зменшенням притоку води. Наявні різкі запахи від гниття водоростей та спостерігається висока мутність води. Внаслідок обміління прибережна смуга розширилась та інтенсивно заростає рослинністю.

Обміління річки Рось — це глобальна проблема, і тільки спільними діями на різних рівнях влади ми зможемо зберегти нашу головну водну артерію.

https://www.facebook.com/100078406046230/videos/1389651451514557/

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора