Пошук

28 липня 2022 року-День Української Державності!

Дата: 28.07.2022 08:11
Кількість переглядів: 316

Шановна громадо!

День Української Державності, який ми цього року, 28 липня, відзначаємо вперше, має особливо глибинний символізм. Коли вся країна об’єдналась у боротьбі проти підлих російських нелюдів-окупантів, нам важливо розуміти: саме нині ми утверджуємо власне право бути Українцями. Право жити вільно на своїй Богом даній землі.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси-України – 28 липня – встановлено День Української Державності. Відзначаючи його, ми засвідчуємо також повагу до Tapaca Шевченка, Миколи Костомарова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського й інших видатних представників i представниць національної еліти i борців за державність та незалежність України.

Українська державність означає тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою, своїм військом, церквою і зі своїми героями.

Давня Русь, Галицько-Волинське князівство, Українська козацька держава, Українська Народна Республіка, Західноукраїнська Народна Республіка, Українська Держава гетьмана Павла Скоропадського, Карпатська Україна та сучасна незалежна Україна… Усе це наша державність.

День Української Державності нероздільно пов’язаний і з розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці-захисники у всі часи були звитяжними і незламними. Сучасні Збройні сили України, стримуючи aгpecopa – російську федерацію, захищаючи суверенітет i незалежність Української держави, доводять: українці – це народ-військо.

Ми були, є і будемо, попри будь-які намагання ворога привласнити нашу історію, окупувати наші землі, поневолити наш народ. Наші воїни мужньо боронять Україну на фронті. Об’єднані, як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо путінську навалу та побудуємо сучасну величну європейську країну. Це наш цивілізований вибір, і ми відстоїмо його у збройній боротьбі проти московської агресії.

Віримо в Збройні сили України!

Віримо в Перемогу!

Слава Україні!

 

З повагою, 

Віталій МАЦЮК,  секретар Корсунь-Шевченківської міської ради

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора