Пошук

Продовжуємо тему сортування сміття

Дата: 20.07.2022 09:51
Кількість переглядів: 215

Продовжуємо тему сміття, якщо в попередньому відео-зверненні ми розглядали ПET-пляшки, то сьогодні розглянемо папір.

Річ у тім, що достатньо великий відсоток паперу, який може бути корисним, викидається, а саме: папір для нотаток, картонна упаковка продуктів, ліків, квитки, паперові рушники, і тому подібне. Весь цей дріб’язок потрапляє у смітник. За статистичними даними1 тонна побутового сміття містить від 20 до 40% паперових відходів Проблема в тому, що, на відміну від ПЕТ-пляшки, відокремити хоча б якусь частину цієї паперової маси для переробки, після того, як вона змішалася з іншими відходами – НЕМОЖЛИВО

Тому, вкрай важливо збирати макулатуру окремо, адже:
 - це відмінна сировина для виготовлення звуко- і теплоізоляційних матеріалів;
 - є основою для виготовлення  таких покрівельних матеріалів, як  руберойд та пергамін;
 - це ресурс для виготовлення тарного та гофрованого картону, пакувальних коробок, картонних підкладок, пакетів, лотків, туалетного паперу, серветок, паперових рушників, одноразового посуду, конвертів, паперу такого як газетний.
Для прикладу один звичайний офіс, в якому працює 10 осіб, за рік може виробляти не менше ТОННИ паперових відходів. Якщо цю вторсировину здати на переробку і вторинне виробництво, то можна:
     зберегти 10 дерев;
     заощадити 20 000 літрів запасів води;
     отримати 1000 кВт електроенергії;
     зменшити небезпечні для природного середовища викиди СО2 на 1700 кг;
а займаючись переробкою і виробництвом з вторинної сировини, зменшуються витрати на їх виробництво від 30 до 50 %.

Висновок: макулатура, як вторсировина, при правильному збиранні на початковому рівні, може приносити екологічну користь, дбайливе ставлення до природних матеріалів і ресурсів, сортування відходів, а не збільшення об’єму полігонів!
Тож, намагайтесь викидати макулатуру не в загальне сміття і виносити її в суху погоду. Тоді обов’язково знайдуться ті, хто втілить її друге життя.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора