Пошук

Обстеження прибережної смуги річки Рось в межах Корсунь-Шевченківської громади

Дата: 08.09.2022 12:00
Кількість переглядів: 329

За результатами онлайн-зустрічі щодо покращення гідрологічного та санітарного стану річки Рось, яка відбулася за ініціативи секретаря Корсунь-Шевченківської міської ради Віталія Мацюка, на виконання протокольного доручення Управління екології та природних ресурсів Черкаської обласної державної адміністрації, 7 вересня 2022 року здійснено комісійне обстеження берегів річки Рось в межах Корсунь-Шевченківської громади.

Комісійне обстеження проведено посадовими особами Корсунь-Шевченківської міської ради, Державної екологічної інспекції Центрального округу, представниками Корсунь-Шевченківської районної громадсько – екологічної організації «Всеукраїнська екологічна ліга» та місцевих ЗМІ.

Обстеження басейну річки Рось та прибережних територій проведено з метою оцінки санітарного стану, виявлення джерел забруднення, накопичувачів твердих та рідких відходів, фактів незаконного провадження господарської діяльності. Згідно протокольного доручення дане обстеження повинні провести  усі територіальні громади, розташовані в басейні річки Рось. За інформацією Державної екологічної інспекції Центрального округу, на сьогодні єдиною громадою, яка здійснила обстеження берегів річки Рось в своїх територіальних межах, є наша Корсунь-Шевченківська громада.

У результаті заміру рівня води на верхньому б’єфі Корсунь-Шевченківської ГЕС встановлено, що рівень води знаходяться в межах норми. Крім того, відібрано проби води для гідрохімічного аналізу поверхневої води річки Рось в районі верхнього та нижнього б’єфів Стеблівської ГЕС та Корсунь-Шевченківської ГЕС. Зафіксовано заростання берегів річки Рось очеретом, чагарниками та замулення берегів. Гноєсховищ, вигрібних ям, сміттєзвалищ та несанкціонованих скидів у водний об’єкт, в межах ділянки річки, де був доступ до берега, не зафіксовано. З  метою виявлення можливих скидів господарсько-побутових стічних вод із приватних домоволодінь та обстеження річки Рось в межах ділянок до яких заблоковано доступ приватними домогосподарствами, комісією вирішено залучити представників відділення поліції №1 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, Корсунь-Шевченківського лабораторного відділення ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Шановні жителі громади, нагадуємо про необхідність неухильного дотримання статті 60 Водного кодексу України щодо забезпечення безперешкодного доступу громадян до узбережжя водних об’єктів для загального водокористування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора