Пошук

Шановна громадо!

Дата: 22.09.2022 18:13
Кількість переглядів: 524

Скорботна і сумна звістка про загибель мужнього воїна, бойового офіцера, нашого земляка, корсунця Веділіна Олександра Олексійовича долинула у нашу громаду ще на початку квітня.

Професійний військовий, начальник відділення зв’язку та інформаційних систем загону морської охорони Державної прикордонної служби України, до останнього подиху залишився вірним військовій присязі. 31 березня 2022 року, зі зброєю в руках, Олександр Веділін загинув, обороняючи Маріуполь.

Олександр Олексійович Веділін народився 25 листопада 1980 року у м. Корсуні- Шевченківському. Навчався у ЗОШ № 1, яку закінчив у 1997 році. В цьому ж році вступив до військового вузу, по закінченню якого, у 2002 році, отримав диплом військового зв’язківця. Служив у Державній прикордонній службі України. Згодом, як офіцер військового управління тактичного рівня, потрапив до Морської охорони Державної прикордонної служби у Маріуполі. Служив у Криму. В 2014 році вийшов на материкову частину, залишившись відданим захисником України. Мав президентську відзнаку “За участь в АТО”, відомчі нагороди.

Указом Президента України від 24 травня 2022 року, капітана 3 рангу Веділіна Олександра Олексійовича відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). На його честь названо вулицю в місті Корсуні- Шевченківському.

Своє молоде життя Олександр Веділін віддав за Батьківщину, український народ, рідну землю у тяжку годину російсько-української війни. Він ніколи не був байдужим до долі своїх земляків і співвітчизників, був справжнім професіоналом у справі захисту Вітчизни, чуйним, добрим, вірним і надійним товаришем, турботливим сином і люблячим братом.

Сьогодні Олександр Олексійович Веділін назавжди повернувся додому. Церемонія поховання зібрала чисельну скорботну громаду, уклінно, живим коридором проводжали нашого Героя — Олександра Веділіна. На його честь пролунали залпи військового салюту. Вмиваються сльозами смутку й жалоби небо і рідна земля, яка навіки приймає в обійми одного з найкращих своїх синів. Доземно вклоняємося родині, яка виховала справжнього патріота, та розділяємо біль важкої втрати/

Вічна пам’ять Герою!

Слава Україні!

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора