Пошук

ОТРИМАННЯ ДИТИНОЮ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ

Дата: 27.10.2022 16:53
Кількість переглядів: 204

Фото без опису

Дитинство, обпалене війною… Саме таким воно є для українських дітей через повномасштабне вторгнення російської федерації. Постійні обстріли, руйнування, вимушена евакуація, поранення, смерті — це важко переживати дорослим, а дітям — тим паче.

Під час війни порушуються права дитини: право на життя, право бути з сім’єю і громадою, право на здоров’я, право на розвиток особистості, а також право на турботу і захист. Порушені права дітей мають бути відновлені та захищені з допомогою як національних, так і міжнародних інституцій.

27 жовтня працівники служби у справах дітей, спільно з завідувачем сектору "Корсунь-Шевченківське бюро правової допомоги" відділу безоплатної правової допомоги Смілянського місцевого центру з надання БВПД Олегом КРИВОШИЯ провели круглий стіл на тему «Адвокат для дитини». Учасники обговорили проблемні аспекти в системі безоплатної правової допомоги для дітей.

Отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги здійснюється дитиною через законного представника (батьки, опікун, піклувальник, усиновлювач, інша особа, визначена законом).

Для залучення адвоката дитині, яка є потерпілою або свідком у кримінальному провадженні, її законний представник подає до найближчого бюро правової допомоги:

  •  звернення про надання дитині безоплатної вторинної правової допомоги;
  •  свідоцтво про народження дитини;
  •  документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника, крім випадків, коли законними представниками є батьки (усиновлювачі).

Для залучення адвоката дитині, яка є підозрюваною, обвинуваченою у кримінальному правопорушенні, слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд виносять постанову/ухвалу, яку направляють до відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора