Пошук

Бібліотека – простір безпеки та підтримки в умовах війни

Дата: 09.11.2022 10:38
Кількість переглядів: 82

Фото без описуФото без описуФото без опису

Нещодавно для бібліотекарів нашої та сусідніх громад відбувся семінар «Бібліотека – простір безпеки та підтримки в умовах війни», який мав на меті познайомити колег з сучасним станом бібліотечної галузі та проблемами і викликами сьогодення.

Бібліотекарі стали учасниками відкритого спілкування з працівниками та директором Публічної бібліотеки Корсунь-Шевченківської міської ради Валентиною Шкребтій, в ході якого отримали відповіді на питання – як стати активними учасниками громадського та культурного фронту своїх сільських громад, надійними партнерами місцевої влади, міцним плечем для ЗСУ, волонтерів, внутрішньо переміщених осіб та жителів Корсунщини, чиї рідні мобілізовані. Також бібліотекарі поговорили про переобладнання бібліотек під гуманітарні хаби, інформаційну, соціально-психологічну та соціокультурну підтримку членів громад і ВПО.

На семінарі працівники сільських бібліотек-філій ознайомилися з досвідом роботи проведення Публічною бібліотекою Корсунь-Шевченківської міської ради вуличних акцій. Цю тему розкрила завідуюча відділом обслуговування Оксана Гордієнко у виступі «Вуличні акції як інструмент комунікації з мешканцями громади».

Корисною і актуальною для присутніх була тематична інформхвилинка «Світ ловив мене, але не спіймав» до 300-річчя з дня народження Григорія Сковороди, яку провела провідний методист Валентина Литвин.

Як скласти план роботи на 2023 рік, що потрібно врахувати, на які теми та пам’ятні і знаменні дати звернути увагу? – на ці та інші питання, що стосуються планування і звітності бібліотекарі знайшли відповіді в методичних порадах та рекомендаціях, що надала завідуюча відділом організаційно методичної роботи та туризму Наталія Неткал. Крім цього для сільських фахівців було презентовано буклети, видані Черкаською ОУНБ: щорічне довідкове видання «Пам’ятні дати Черкащини у 2023 році» та методичні поради «Вивчай історію з бібліотекою».

У семінарі взяла участь головний юрист сектору «Корсунь-Шевченківське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Смілянського МЦ з надання БВПД Оксана Курчатова, яка висвітлила тему «Земельне право України. Що потрібно знати всім. Юридична допомога населенню». Кожен учасник зустрічі отримав буклет-пам'ятку "Безоплатна правова допомога", інформацією з якого, при потребі, можуть скористатися не тільки бібліотекарі, а й відвідувачі сільських бібліотек-філій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора