Пошук

На Корсунщині проведено круглий стіл з нагоди восьмої річниці прийняття Закону України «Про пробацію»

Дата: 03.02.2023 08:32
Кількість переглядів: 153

Фото без опису

Діяльність служби пробації в Україні започатковано із прийняттям Верховною Радою України Закону «Про пробацію» від 5 лютого 2015 року.

Усього за вісім років в Україні створено найбільшу систему пробації, яку в інших країнах запускали роками, а подекуди і сьогодні не мають такого законодавчого і практичного досвіду, який вже є в нашій країні.

2 лютого 2023 року під головуванням начальника Черкаського районного сектору №2 філії Центру пробації в Черкаській області Світлани Жало, з нагоди святкування восьмої річниці впровадження системи пробації в Україні, проведено круглий стіл з організаціями-партнерами та волонтерами Корсунщини на тему: «Пробація – безпечніше суспільство».

До участі у заході долучилися начальник Черкаського районного сектору №1 філії Центру пробації в Черкаській області Вікторія Мороз, перший заступник міського голови м. Корсунь-Шевченківський Сергій Пустовіт, начальник відділення поліції №1 ЧРУП ГУНП в Черкаській області Ярослав Сташків, прокурор Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури Оксана Кіор, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради Оксана Бурковська, провідний інспектор відділу №5 філії ДУ «Центр пробації» в Миколаївській, Донецькій, Луганській та Херсонській областях Ганна Гребенюк, працівники Черкаських районних секторів пробації №1 та №2.

Вітаючи учасників, начальник Черкаського РС №2 Світлана Жало розповіла про впровадження пробації в Україні як ефективної системи виконання покарань та зазначила: «Наші досягнення стали можливими завдяки Вашій підтримці. Сьогодні тут присутні найбільш активні наші колеги, які вже не один рік поспіль допомагають уповноваженим органам з питань пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи, надають їм правову допомогу, спонукають до здорового способу життя, поліпшують роботу з суб’єктами пробації, допомагають забезпечити належні умови праці для персоналу».

Після вступного слова присутні мали змогу ознайомитись з тим, чим займається служба пробації, розповіла про ключові пріоритетні напрямки діяльності районного сектору пробації, яким чином цифровізація впроваджується в секторі, які є потреби у клієнтів пробації. Також Світлана Михайлівна подякувала присутнім за плідне співробітництво та всебічну підтримку в реалізації завдань Центру пробації,.

Підводячи підсумки круглого столу перший заступник міського голови м. Корсунь-Шевченківський Сергій Пустовіт висловив вдячність присутньому персоналу пробації за забезпечення безпеки громади шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень. Відмітив, що пробація – це можливість для особи, яка вчинила правопорушення, змінитись без ізоляції від суспільства, отримати необхідну підтримку на шляху до змін, зберегти сімейні стосунки, роботу та житло, це прогресивний "інструмент" виправлення правопорушників, який працює ефективно лише за умови розуміння та підтримки громади.

«Ми підтримуємо і будемо надалі підтримувати службу пробації, щоб вона й надалі якісно виконувала покладені на неї завдання, - зазначив заступник міського голови Корсунь-Шевченківської міської ради Сергій Пустовіт.

Фото без опису

Черкаський районний сектор філії Центру пробації в Черкаській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора