Пошук

Слава про видатних людей живе доти, допоки їх пам`ятають.

Дата: 08.03.2023 14:35
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

У березні увесь світ вшановує пам`ять видатного Українця – Тараса Григоровича Шевченка.

9 березня 1814 року народився маленький хлопчик Тарасик. Тоді ніхто і подумати не міг, що це, народжене під стріхою селянської хати, хлоп’я, колись стане поетом і художником, найбільшим генієм та пророком України, Великим Кобзарем. Відтоді минуло 209 років. І кожного разу, беручи до рук його «Кобзар», неначе вперше, ми відкриваємо для себе неймовірний світ шевченківського слова, знаходимо в ньому відображення сучасності, того життя, яке маємо зараз, у цю саму мить.

З сивої давнини дивишся ти, Тарасе,

Сумно нахиливши чоло, на життя наше.

Але повір мені, батьку, пісню ще не доспівано,

Дорогу до щастя ой ще не зміряно...."

(Валентина Кундель)

Запрошуємо до Публічна бібліотека Корсунь-Шевченківської міської ради. У нас, з нагоди вшанування Великого Кобзаря діє книжкова виставка-персоналія "Шевченко, вчить, надихає, веде'". На виставці можна знайти не тільки поетичні і прозові твори Тараса Шевченка, а й книжки, які знайомлять з неймовірно складним та, водночас, осяяним геніальністю життям цієї Великої людини. Завітайте до нас і прочитайте кілька безсмертних рядків Тарасового слова. У кожного свій Шевченко, бо всяк вибирає у його спадщині те, що йому найближче до душі.

Читаючи про Шевченка, знаючи його життєвий шлях і багатогранну творчість, люблячи його ми даємо поету життя вічне, збагачуючи свій духовний світ. І … нехай світла гордість живе у ваших душах тому, що Тарас Григорович Шевченко – син українського народу! Він – наша слава, він – наша сила!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора