Пошук

Відбулось чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 20.03.2023 14:31
Кількість переглядів: 445

Фото без опису

17 березня 2023 року відбулось чергове засідання виконавчого комітету Корсунь-Шевченківської міської ради під головуванням в.о. міського голови Віталія Мацюка, на якому були присутні 14 членів виконавчого комітету. Перед початком засідання прозвучав Гімн України, після якого всі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих у війні росії проти України.

На розгляд порядку денного було винесено 43 питання, які стосувались різних сфер життєдіяльності громади. Після внесених керуючою справами виконавчого комітету Галиною Шевченко змін та доповнень, порядок денний було одноголосно підтримано членами виконавчого комітету.

Зокрема, було запропоновано додатково розглянути проекти рішень:

- Про встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами по КП «ВЖ РЕУ» та проект рішення

- Про встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування.

Водночас, за пропозицією членів виконкому із розгляду було знято 7 проектів рішень, що стосувались встановлення пріоритету на місце розміщення зовнішньої реклами. Першими були розглянуті питання, які стосувались способу участі у вихованні дитини, встановлення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування, реєстрацію народження покинутої новонародженої дитини та надання дозволу на прийняття в дар нерухомого майна на ім’я неповнолітніх дітей. Під час погодження надання дозволу на спеціалізоване використання природних ресурсів у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на 2023 рік представник філії «Корсунь-Шевченківське лісове господарство» ДП «Ліси України» надав роз’яснення щодо встановлених лімітів на використання природних ресурсів, у яких зазначена санітарна вибіркова вирубка, проріджування та прочищення у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення на 2023 рік. Одноголосну підтримку членів виконавчого комітету отримали проекти рішень, які стосувались соціальної сфери, а саме, надання одноразової грошової допомоги на поховання. Членами виконавчого комітету було погоджено наміри передачі в оренду нежитлових приміщень та нерухомого майна, а також затверджено умови оренди нежитлових приміщень відповідно до діючих норм. З метою проведення заходів по благоустрою та попередження надзвичайних ситуацій в результаті падіння сухостійних, аварійно-небезпечних дерев, розглянувши заяви фізичних та юридичних осіб, членами виконавчого комітету було вирішено затвердити акти комісії по обстеженню зелених насаджень, надати дозвіл на обрізку та видалення самосійних і порослевих дерев, чагарників, а також надати ордер на видалення й обрізку аварійних дерев, зобов’язавши заявників висадити молоді зелені насадження після завершення робіт по видаленню дерев та провести благоустрій зазначених територій. Після обговорення, за одностайним рішенням членів виконавчого комітету проект рішення «Про перереєстрацію громадян, які перебувають на квартирному обліку» було вирішено відправити на доопрацювання.

В рамках засідання, після активного обговорення, ухвалено ряд рішень, що стосувались сфери діяльності житлово-комунального господарства, а саме:

- Про створення робочої групи з розробки комплексного плану просторового розвитку території Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади, затвердження її персонального складу та Положення про робочу групу;

- Про зміну адреси житловому будинку та присвоєння адреси виробничому будинку із господарськими(допоміжними) будівлями та спорудами;

- Про надання дозволу на виготовлення паспорта прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

Важливим було схвалення членами виконавчого проекту рішення «Про внесення змін до рішення Корсунь-Шевченківської міської ради від 19.12.2022 №39-45/VIII «Про бюджет Корсунь-Шевченківської міської територіальної громади на 2023 рік», з метою забезпечення ефективного використання коштів бюджету міської територіальної громади, шляхом включення міжбюджетних трансфертів з місцевого бюджету, розподілу додаткового фінансового ресурсу, отриманого від перевиконання дохідної частини загального фонду бюджету міської територіальної громади за лютий 2023 року для вирішення найнагальніших, у тому числі і соціальних питань. У різному було розглянуто ряд поточних питань, що стосуються благоустрою, ремонтних робіт вулиць і доріг громади для покращення їх технічного стану, проведення ремонтних робіт дамби Мартанського ставу і очищення берегів від очерету та іншої рослинності.

Ці та інші прийняті рішення затвердженого порядку денного, відповідно до Регламенту, оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора