Пошук

На Черкащині створено чотири нові заповідники

Дата: 22.03.2023 10:23
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

Відповідно до рішення обласної ради від 03.03.2023 № 17-44/VIII перелік територій та об'єктів природно-заповідного фонду, що має природоохоронне та естетичне значення і підлягає особливій охороні поповнився чотирьма новими заповідниками.

Один об'єкт із яких на території Корсунь-Шевченківської територіальної громади, а саме: заповідна зона ботанічної пам’ятки природи «Степова балка» площею 7,2 га біля села Виграїв. Територія степу, на якій зростає популяція Ковили волосистої, рідкісного виду рослин, занесеного до Червоної книги України. Має історичну та патріотичну цінність

Також, заповідними зонами на території області затвердили ботанічні пам’ятки природи «Степ» біля села Коржова площею 0,7 га на березі річки Ятрань (Бабанська ОТГ), «Тарасівська» площею 6,5 га на березі річки Гірський Тікич (Тальнівська ОТГ), «Глибочок-2» площею 1,2 га на березі річки Гірський Тікич (Тальнівська ОТГ).

Ці заповідні зони створені для охорони червонокнижних рослин: ковили волосистої, сна розкритого, шафрана сітчастого та горицвіту весняного.

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора