Пошук

Творча корсунська молодь: як музичний гурт «Адажіо» отримав друге життя

Дата: 11.04.2023 11:39
Кількість переглядів: 655

Фото без опису

Свої перші кроки у творчості на базі Центру дитячої та молодіжної творчості успішно робить молодіжний вокально-інструментальний гурт «Адажіо». Тож тепер у «палаці» часто чуються звуки гітари, барабанний біт і ніжний, мов у пташечки, дівочий спів…

Рушаю сходинками на другий поверх. Серце б’ється під ритм барабанів. У репетиційній кімнаті знайомлюсь із музикантами ближче.

На ударних – Саша Рибалкіна, з гітарами в руках – Оля Машкова й Уляна Мотуз. І хоч усі троє дівчаток знайомі давно, та їхні інструменти вперше зазвучали в унісон лише півтора місяці тому. Тоді в цій музичній компанії з’явився і Максим Мошенський – хлопець, який добре відчуває пульс музики (ще б пак, із такими корифеями музики в родині!). Долучились до гурту і Софія Оборіна, Богдан Ткаченко, Настя Степаненко, Захар Степаненко. Дехто із них «з нуля» освоює відразу два інструменти, аби бути взаємозамінними.

Отже, репетиція у розпалі. А на клавішних граційно танцюють пальці наставника юних музикантів Валентина Столового – людини, яка також у житті творчих дітей зявилась невипадково.

Колись, років зо двадцять тому, в Корсуні був молодіжний гурт «Адажіо», учасників якого навчав пан Валентин. Та не лише ностальгія керувала ним, коли нині знову, але вже у новому складі, він взявся відроджувати гурт. Перш за все, чоловік відчував потребу прививати сучасній молоді любов до якісної музики, до живого звуку і мистецтва. А ще – зустрів однодумців. 

Неабияк надихнули Валентина Столового на створення творчої команди знаний у Корсуні інструменталіст Сергій Резнік, а також очільник громади Віталій Мацюк, який свого часу, навчаючись у ліцеї, грав у гурті на гітарі під наставництвом Валентина Столового. А на одну із нинішніх репетицій Віталій Сергійович завітав до дітей із подарунком – новим синтезатором «Yamaha» і музичними аксесуарами. Невдовзі подарував нову гітару. Побачивши на власні очі, наскільки підлітки перспективні та який прогрес вони зробили за короткий час, він обіцяв допомагати, чим зможе, зокрема оновити музичні інструменти.      

 

«Хоча діти зовсім недавно почали займатися, а більшість із них прийшла взагалі без підготовки, та вони за півтора місяці вже зробили неабиякий «ривок» і встигли проявили себе як перспективні музиканти», – із натхненням говорить директорка ЦДМТ Тетяна Фурса, яка підтримала ініціативу створення гурту та подбала про хороші умови для занять.

Тож тепер молодь кілька разів на тиждень прибігає на заняття в «палац». Створює якісну музику. Переспівує класику. «Our love is alive and so we begin» («Наша любов жива, і ми почнемо знову»), – мелодійно звучить голос Олі Машкової. І всі гуртом починають знову грати, кожен на своєму інструменті.

Їхня музика – жива і щира. Їхня музика – це і є любов.

Олена МАРЧИК (публікація з газети «Надросся»)  

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора