Пошук

26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС.

Дата: 26.04.2023 10:31
Кількість переглядів: 235

26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У цей день ми згадуємо подвиг тих, хто зберіг життя мільйонам людей у 1986 році. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Шановні ліквідатори, від усього серця бажаємо вам мирного неба, незламної віри в перемогу України над ворогом, доброго здоров'я, міцності духу та мирного життя! Низький уклін усім, хто боровся та переміг у нерівному бою зі страшною ядерною стихією й світла пам’ять тим, чиє життя обірвалося внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Сьогодні біля пам'ятного знаку "Героям Чорнобиля" очільник громади Віталій МАЦЮК разом з учасниками ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять усіх загиблих ліквідаторів, схилили голови перед тими, хто віддав життя, відвівши біду від прийдешніх поколінь. Їх подвиг житиме вічно!

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора