Пошук

Укладання договору на вивіз сміття є обов'язком кожного.

Дата: 04.05.2023 15:25
Кількість переглядів: 186

Фото без опису

НАГАДУЄМО!!! Відсутність договору на вивезення твердих побутових відходів (надалі ТПВ) чи заборгованість згідно договору у фізичної, юридичної особи, підприємця являється порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та «Правил благоустрою на території Корсунь – Шевченківської територіальної громади» і тягне за собою адміністративну відповідальність.

ПОВІДОМЛЯЄМО!!! Сплата штрафу визначеного адміністративною комісією не звільняє від обов’язку сплати комунальному підприємству заборгованості за отримані послуги по вивезенню ТПВ. У разі ігнорування вище зазначеного справи будуть передані до суду.

ПРОСИМО!!! Для укладання договору про вивезення ТПВ на території Корсунь-Шевченківської територіальної громади звертатись до КП «ВЖ РЕУ» за адресою вулиця Героїв Майдану, 9, тел. 0688314439.

ДОДАТКОВО НАГОЛОШУЄМО! Згідно чинного законодавства України, а саме: відповідно до ч. 2 ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів та здійснюють оплату таких послух. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

Згідно з п. 1 ч. 3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укладати договір на надання житлово-комунальних послуг, підготовлений виконавцем на основі типового договору. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних та юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги. У разі відсутності у громадян договорів на вивезення відходів або відмовлення від укладення договору (п. 3.2.2; п. 3.2.6; п. 4.2.8; п.5.1.11; п.5.1.13 «Правил благоустрою на території Корсунь – Шевченківської міської ради» затвердженого рішенням виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради № 287 від 05.10.2021 року) є порушенням вимог щодо поводження з відходами та Правил благоустрою територій населеного пункту. Уповноваженими особами виконавчого комітету Корсунь – Шевченківської міської ради будуть складатися протоколи про адміністративне правопорушення та подаватися на розгляд адміністративної комісії міської ради для накладення штрафу згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу – від 340 до 1360 грн; громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора