Пошук

День вишиванки.

Дата: 18.05.2023 14:31
Кількість переглядів: 151

Фото без опису

Вишита сорочка завжди була важливим складником одягу будь-якого українця: її одягали і повсякдень, і на свято, з нею вітались зі світом та йшли в останню путь. Вишиванка була ознакою та окрасою народу, частиною культури й самосвідомості. У наш час вона стала вишуканим елементом гардеробу й отримала своє власне свято, котре відзначають третього четверга травня кожного року.

День вишиванки – всеукраїнське свято, покликане зберегти споконвічні традиції створення та носіння етнічного вишиваного одягу. Він не є офіційним святом, а був започаткований в 2006 році студентами Чернівецького університету ім. Ю. Федьковича. Згодом свято набуло широкої популярності не тільки в Україні, а й у світі, стало міжнародним.

Зараз День вишиванки має особливий сенс - українці змушені відстоювати свою національну автентичність і боротися за неї, віддаючи свої життя.

До дня вишиванки в Публічній бібліотеці Корсунь-Шевченківської міської ради підготовлено книжкову виставку «Вишиванка – зірка на світанку», де представлені видання, які знайомлять з історією українського костюму, технікою вишивки сорочок, рушників, символізм кольорів у вишивці українців, види орнаменту та регіональний вплив на різноманіття візерунків.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора