Пошук

НАВІКИ ЖИВИЙ

Дата: 22.05.2023 17:17
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

22 травня 2023 року в нашому місті відбувся історико – меморіальний захід пам’яті Тараса Шевченка. 162 роки тому прах великого українця повернувся в Україну і знайшов вічний спокій в Каневі на Чернечій горі. Відтоді гору стали звати Тарасовою, а день 22 травня став одним із символів національної єдності у бажанні жити вільною, сильною, і самодостатньою нацією. Присутні на заході поклали квіти до пам’ятника Тарасу Григоровичу Шевченку, пом’янули хвилиною мовчання всіх патріотів, що свідомо віддали своє життя за ідею української незалежності, згадали в жалобі і всіх невинно вбитих одвічним ворогом українців – шовіністичною росією. Гуртом виконали Державний Гімн України, який вперше публічно був виконаний на четверту річницю за смерті Тараса Шевченка.

Фото без описуПід час заходу прозвучала пісня «Над Дніпровою сагою» на слова Тараса Шевченка, що її виконав народний аматорський гурт «Манжари» під керівництвом Сергія Калініченка, а студентка педагогічного коледжу Анна Корпаєнко, лауреатка конкурсу – фестивалю «Шевченкові вершини», прочитала вірша Ліни Костенко «Кобзареві».

У день перепоховання Тараса Шевченка, корсунці достойно вшанували пам'ять великого Кобзаря, вічно живого символа України, чия постать додає сил на боротьбу усім поколінням українців.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора