Пошук

Міжнародний день боротьби з незаконним і нерегульованим рибальством

Дата: 05.06.2023 12:51
Кількість переглядів: 52

Фото без опису

5 червня проводиться Міжнародний день боротьби з незаконним і нерегульованим рибальством. Прийнятий Організацією Об'єднаних Націй 5 грудня 2017 року. Ці червневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

У 2009 році Конференція ФАО ухвалила Угоду про заходи щодо запобігання, стримування та ліквідації незаконного, неповідомлюваного та нерегульованого промислу. Угода має обов'язковий характер і передбачає мінімальні заходи держав щодо запобігання, стримування та ліквідації незаконного, неповідомлюваного і нерегульованого промислу. Вона набула чинності 5 червня 2016 року.

Рибальство є життєво важливим джерелом їжі, зайнятості, відпочинку, торгівлі та економічного добробуту для людей у всьому світі. У світі зі зростаючим населенням і постійним голодом риба стала важливим товаром для досягнення продовольчої безпеки. Однак зусилля міжнародного співтовариства щодо забезпечення стійкості рибальства серйозно підриваються незаконною, неповідомлюваною і нерегульованою рибальською діяльністю.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора