Пошук

В області започаткували Центр підтримки цивільного населення

Дата: 09.06.2023 15:19
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Центр підтримки цивільного населення запрацював при Черкаській обласній державній адміністрації. Перше установче засідання координаційного центру, членами якого є керівники структурних підрозділів ОДА, центральних органів виконавчої влади, та громадських організацій відбулося сьогодні під головуванням першої заступниці очільника області Наталії Кравченко.

За словами Наталії Кравченко, Центр покликаний насамперед відточкувати роботу з підтримки людей, які потребують допомоги. Це – внутрішньо переміщені особи, ветерани, їхні родини та сім’ї загиблих, діти та молодь. Окрему увагу приділятимуть підтримці ментального здоров’я у межах Всеукраїнської програми, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

– Наша мета – налагодження чіткої та дієвої системи допомоги нашим громадянам, – наголосила Наталія Кравченко. Адже робота Центру пов’язана з усіма напрямами життєдіяльності населення, які опинилися у скрутних життєвих обставинах зумовлених війною і не тільки. Ми вже проводимо цю роботу, однак її необхідно систематизувати та налагодити чітку співпрацю між усіма ланками. Надалі ми плануємо аналогічні за функціоналом центри створити на рівні кожної територіальної громади, аби максимально залучити їх до цієї роботи. Адже обмеженість у спілкування та обміні досвідом гальмує роботу та розвиток.

Залучатимуть до роботи Центру й громадські організації. Це необхідно, аби комплексно вирішувати проблемні питання.

Маємо на меті спільно напрацювати план роботи центру до кінця року, аби він був максимально адаптований до реальних потреб сьогодення. Важливо окрім матеріальної підтримки звернути увагу на психологічне відновлення. Адже ця сфера охоплює усі галузі нашого життя: освіта, соціальний захист, охорона здоров’я та інше.

За інформацією пресслужби Черкаської ОВА

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора