Пошук

Інформує народний депутат України Андрій Петрович Стріхарський

Дата: 12.06.2023 14:29
Кількість переглядів: 57

Фото без опису

За дорученням Голови Верховної Ради України, як заступник співголови депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина відвідав на початку червня Баварію.

У Баварському ландтагу (парламенту федеральної землі Вільна держава Баварія) зустрівся з його віцепрезидентом Карлом Фреллером. Мав нагоду подякувати дружньому народу Німеччини, обговорити ситуацію в Україні, питання розвитку міжпарламентських зв’язків, міжміського партнерства та допомогу від Баварії у передачі шкільних автобусів для внутрішніх переселенців.

Карл Фреллер є представником Християнсько-соціального союзу в Баварії (ХСС). Ця партія послідовно виступає в Бундестазі за надання військової допомоги Україні. В день зустрічі влада Німеччини також оголосила про надання українським Силам оборони нового пакету військової допомоги.

З німецькими колегами ми домовились, щоб деякі міста Черкащини та Баварії стали побратимами. Це ще більше укріпить дружні відносини між нашими містами та країнами, а також дасть змогу залучити фінансову та гуманітарну допомогу від наших партнерів.

Ще одна важлива зустріч відбулась в Управлінні з питань будівництва Мюнхенського магістрату з керівницею Мюнхенського будівельного департаменту Жанною-Марі Ебауер.

Обговорювали питання спорудження модульних містечок у Баварії та притулків для біженців. Цей досвід можна розглянути, як можливість швидкого відновлення зруйнованої інфраструктури для українських муніципалітетів. Для нас вкрай важливим є питання облаштування тимчасових кампусів для біженців, а також створення центрів допомоги та об’єктів соціальної інфраструктури. І відповідним варіантом для цього можуть стати модульні, швидкозбірні будівлі.

Жанна-Марі Ебауер запевнила, що цими технологіями Баварія готова ділитися з Україною, щоб підтримати відбудову зруйнованих українських міст. Будемо розвивати співпрацю з нашими колегами.

Я бачу та відчуваю дружню підтримку України від Баварії. В нас вірять, нам готові допомогати й далі — це справжнє та щире партнерство.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора