Пошук

Робоча зустріч з представниками Корсунь-Шевченківської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області

Дата: 11.08.2023 11:15
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

Очільник громади Віталій МАЦЮК провів робочу зустріч з представниками Корсунь-Шевченківської ДПІ ГУ ДПС у Черкаській області під час якої обговорили актуальні питання податкового законодавства, зокрема, питання нарахування та сплати мінімальної величини податкового зобов’язання (МПЗ) та застосування РРО та ПРРО.

 

На початку робочої зустрічі в.о.начальника Корсунь-Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Черкаській області  Ольга САСІНА зазначила, що першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік. Цей податок стосується як платників податків, так і органів місцевого самоврядування, адже його сплата впливатиме на дохідну частину місцевого бюджету.

 

Також Ольга САСІНА надала роз’яснення про порядок визначення мінімальної величини податкового зобов’язання для юридичних й фізичних осіб та контроль за його справлянням. Було зазначено, що МПЗ – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до Податкового кодексу України. Сплата МПЗ обов’язкова як для юридичних, так і для фізичних осіб. Платники будуть зобов’язані у складі податкової декларації за рік подавати додаток з розрахунком загального МПЗ за 2022 рік.

Фото без опису

Платникам – фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за МПЗ. Замість них податкова до 1 липня поточного року самостійно визначатиме розмір загального МПЗ і надсилатиме податкове повідомлення-рішення. Також наголошено, що всі хто отримав податкове повідомлення-рішення від податкової, має сплатити визначену суму МПЗ протягом 60 днів із дня вручення. Хто не згоден із розрахунком МПЗ має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних протягом 30 днів з дня вручення ППР.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора